Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / DİK; Haydar Işık 24 Aralık günü toprağa sırlanacak

DİK; Haydar Işık 24 Aralık günü toprağa sırlanacak

21 Aralık 2021, 19:41

Dersim İnşa Kongresi (DİK) ve Işık'ın ailesi ortak bir açıklama yaparak Almanya’nın Münih kentinde Hakk’a yürüyen Dersimli Araştırmacı-Yazar Haydar Işık'ın 24 Aralık Cuma günü toprağa sırlanacağını bildirdi.

Dersimli Araştırmacı-Yazar Haydar Işık için Frankfurt'tan sonra iki ayrı erkan daha yapılacağı bildirildi.

Dersim İnşa Kongresi (DİK) ve Işık'ın ailesi ortak bir açıklama yaparak Almanya’nın Münih kentinde Hakk’a yürüyen Dersimli Araştırmacı-Yazar Haydar Işık'ın için 23 Aralık Perşembe günü Ausburg Alevi Kültür ve Cem evinde yapılacak erkan ardından 24 Aralık Cuma günü iise Münih yakınlarındaki Maisach Köyü mezarlığında toprağa sırlanacağını bildirdi.

Bilindiği üzere Dersim İnşa Kongresi (DİK) onursal başkanı ve Araştırmacı-Yazar Haydar Işık için ilk tören Almanyanın Frankfurt kentinde AKM'de gerçekleştilmişti.

Almanya’nın Münih kentinde 17 Aralık 2021 tarihinde 84 yaşında hakka yürüyen Işık 6 yıldır kanser tedavisi görüyordu ve uzun süre bu amansız hastalığa karşı direnmiş, mücadele vermişti.

Haydar Işık'ı kızı Yüksel Mutlu ve oğlu Murat Işık'ın yanı sıra Dersim İnşa Kongresi (DİK) tarafından yapılan açıklamada kısaca şu görüşe yer verildi.

''Babamız, Dersimli Kürt aydını, araştırmacı, yazar Haydar Işık canımız Hakkıyla Hak oldu. Haydar hocamız, yoldaşımız, aydınımız, Işığımız, yaşamı boyunca soykırımlara karşı hak ve hakikat mücadelesi verdi. Ömrü boyunca barış, demokrasi, özgürlük ve hak arayışı içinde oldu. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm mazlum halklara Işık oldu. Dersimlilerin, Kürtlerin, dostlarının,Alevilerin ve bütün mazlumların, hepimizin başı sağ olsun. Seni unutmayacağız, unutturmayacağız.” diyerek Haydar Işık'ı sevenlerinin ve dostlarının onu ebedi, son yolculuğuna uğurlamaya davet etti.  

İlk tören Alevi Kültür Merkezi, 23 Aralık saat 11;00'de Zirbelstr 57, 86154 AUSBURG

İkinci tören (Sırlama) ise 24 Aralık Saat 09;30'da Hugo-Brunninger Str 82216, MAISACH Mezarlığı.. 

Newededersim

Bu haber 510 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..