Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Seyit Rıza ve arkadaşları Paris’te Alevi Anıtı önünde anılacak

Seyit Rıza ve arkadaşları Paris’te Alevi Anıtı önünde anılacak

19 Kasım 2021, 12:39

15 Kasım 1937 yılında Elazığ Buğday Meydanı’nda idam edilen Seyit Rıza, oğlu ve yoldaşları için Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu öncülüğünde Paris Alevi Anıtı önünde anma gerçekleştirilecek. Anma 21 Kasım Pazar günü saat 13.00’te başlayacak.

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) anmaya dair, “84. yılında Seyit Rıza ve arkadaşlarını Paris Sarcelles bölgesindeki Alevi Anıtımızda, Paris’teki kurumlarımız ve demokratik kurumlarla bir araya gelerek anacağımız bir program gerçekleştireceğiz. Dersim Katliamı ve idamları protesto ederek, hakikatlerin gün ışığına çıkarılması, adalet arayışı ve tarihle yüzleşilmesi için hep birlikte taleplerimizi gür ve kararlı bir şekilde yeniden dile getireceğiz. Bu anma vesilesiyle tüm canları ve duyarlı dostları 21 Kasım Pazar günü saat 13:00’te Paris Sarcelles’de bulunan Nelson Mandela Meydanı’ndaki Alevi Anıtımız önünde buluşmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Bu haber 202 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..