Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / DAD, Arap Alevilerin Ras-el Seni Bayramı’nı kutladı

DAD, Arap Alevilerin Ras-el Seni Bayramı’nı kutladı

16 Ocak 2021, 11:45

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi Arap Alevilerin yeni yıl kutlaması olan ve miladi takvime göre 14 0cak’ta kutlanan Ras-el Seni Rumi-(Şemsi) Bayramı’nı kutladı.

DAD Genel Merkezi Arap Alevilerin yeni yılı kutlaması olan Ras-el Seni Bayramı’nı kutladı.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD)  Genel Merkezi Arap Alevilerin yeni yıl kutlaması olan ve miladi takvime göre 14 0cak’ta kutlanan Ras-el Seni Rumi-(Şemsi) Bayramı’nı kutladı.

Ras-el Seni Bayramı’nın halklar ve inançlara hoşgörü, saygı ve kardeşliğin vesile olmasının dilendiği kutlama mesajında şöyle denildi:

“Ortadoğu ve Mezopotamya halklarının tarihî aynı zamanda zalimin zulmüne karşı hakikat ve özgürlük yürüyüşünün tarihidir. Hz.Musa Firavun’ a karşı bu yürüyüşü devam ettirmiştir. Ras- el Sani ,hz.Musa’nın halkını, kendisine ikrar verenleri  Firavunun elinde kurtardığı günün adıdır. Arap Halkı Alevi canlarımızın bu bayramı miladı takvime göre ayın birine denk gelen 14 Ocak ‘ta kutlanır.  Yol bir sürek bin bir hakikatinden hareketle bizim için de kutsaldır. Hoşgörü, saygı, sevgi, kardeşliğin olduğu, savaşların olmadığı  barışa vesile olması dileğiyle Ras- el Seni bayramını kutlarız. Farklılıklar zenginliğimizdir diyerek birliktelik, aşk ile.”

Bu haber 380 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..