Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 'Buda Size Dert Olsun' kampanyası

'Buda Size Dert Olsun' kampanyası

14 Kasım 2020, 18:18

Seyid Rıza'nın, 'Ben sizin yalan ve hilelerizle baş edemedim bu bana dert oldu. Fakat bende sizin önünüzde diz çökmedim buda size dert olsun' tarihi sözleri Dersim İnşa Kongresi tarafından bir kampanyaya dönüştürülüyor.

Dersim İnşa Kongresi (DİK), 'Buda Size Dert Olsun' adı ile bir hashtag kampanyası başlatıyor.

Uyduruk ve hukuksuz mahkemeler sonucu İdam edilen Sey Rıza ve yol arkadaşlarının İdam edilişlerinin 83.yılında DİK, 'Ben sizin yalan ve hilelerizle baş edemedim bu bana dert oldu. Fakat bende sizin önünüzde diz çökmedim buda size dert olsun' sözleri bir kampanyaya dönüştürüyor..

15 Kasım Pazar günü Dersim Saati ile 19;37'de 'Buda Size Dert Olsun' hashtag'ı adı altında kampanyanın startı sosyal medya üzerinden verilecek..

Dersimlilere ve dostlarına bir çağrı da yapan Dersim İnşa Kongresii (DİK), sosyal medya üzeri bu kampanyaya katılım çağrısı yanında, bulundukları her yerde Çerağlarını uyandırılması ve niyazlarını pay edeceklerini duyurdu.. 

Bilindiği üzere Seyid Rıza'nın, 'Ben sizin yalan ve hilelerizle baş edemedim bu bana dert oldu. Fakat bende sizin önünüzde diz çökmedim buda size dert olsun' sözleri tarihe geçmiş ve 83 yıldır bir çok kesime ilham kaynağı olmuş durumda..

Newededersim

Bu haber 348 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..