Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Gülistan Doku 297 gündür kayıp:

Gülistan Doku 297 gündür kayıp:

27 Ekim 2020, 21:39

DERSİM - Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları üyesi Helin Yağmur Uci, aramaların göstermelik olduğunu belirterek, Zainal Abarakov ve ailesiyle birlikte olaya karışan birçok yetkilinin kendilerini kurtarma çabası içinde olduklarını söyledi.

Dersim’de Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan (21) 297 gündür haber alınamıyor. Uzunçayır Baraj Gölü'nde üçüncü kez başlatılan arama çalışmaları devam ederken, Doku ailesi fertlerinin kaygılı bekleyişleri sürüyor. Gülistan Doku için Adalet Komisyonları üyesi Helin Yağmur Uci, olaya karışan yetkililerin kendilerini kurtarma çabası içinde olduklarını söyledi. 
 
‘BAŞ ŞÜPHELİ YARGILANMALI’
 
Gülistan Doku’nun bulunması için 67 kentte sticker ve afiş çalışması yaptıklarını söyleyen Uci, birçok kentte kadınların kendilerine ulaşıp afiş istediklerini belirtti. Sokak eylemlerinde Doku’nun sesini haykırdıklarını dile getiren Uci, Doku’yu bulmakta kararlı olduklarını ifade etti. Doku’nun 10 aydır suda arandığına değinen Uci, “Gülistan Doku artık suda değil. İntihar şüphesi ortadan kalktığına göre, baş şüphelinin yargılanması gerekiyor. Bunun üzerine taleplerimizi ilettik. Fakat yeniden suda arama çalışması başlatıldı. Tamamen göstermelik bir arama çalışması. Kamuoyu zaten en başından bu yana olayın intihar olduğuna inanmıyor. Kentlerde kadınlarla konuşuyoruz. Ağırlıklı ‘acaba bu arama çalışmasının altındaki amaç Gülistan’ı suya mı bıraktılar’ diye düşünüyorlar. Ortada baş şüpheli Zainal Abarakov ve ailesi var. Beraberinde Gülistan Doku olayına karışmış birçok yetkili, vali, İş-Kur müdürü var. Bu kişiler, kendilerini kurtarma çabası gösteriyorlar. Failler açıkça korunmaya çalışılıyor” iddiasında bulundu.
 
MUSA ORHAN ÖRNEĞİ
 
Somut deliller ortadayken Abarakov’un yargılanması gerektiğini vurgulayan Uci, etkin ve adil bir soruşturma yürütülmesi durumunda Doku’nun bulunacağını söyledi. Uci, “Olayın içinde polis çocuğu var. Kendini kurtarmak için ekibini dahil ediyor. Gülistan Doku olayında şüphelilerin kendini aklamaya çalışması, bir Musa Orhan örneğine benziyor. Musa Orhan’da bir askerdi ve bir kadına tecavüz etti. Asker kimliği olduğu gerekçesiyle, onu korudular ve akladılar. Duruşma görülmesine rağmen hala tutuklanmadan yargılanıyor. Yine ortada bir polis çocuğu ve devlet kurumlarından yetkili kişiler var. Bu olaya karıştıkları çok açık belli. Bunlara dair somut deliller varken bir şey yapamıyorlar” şeklinde konuştu.
 
‘GÜLİSTAN’IN SESİNİ HAYKIRALIM’
 
Doku’yu arayan kadınların sesinin kısılmak istendiğini ifade eden Uci, “Gülistan’ın sesini susturmaya çalışanlara karşı gelin tüm kadınlar olarak adalet komisyonları etrafında birleşelim. Sokaklarda Gülistan’ın sesini haykıralım. Şule Çet için haykırdığımızda, defalarca afişlerimizi yırttılar, engellemeye çalıştılar. Gelin Gülistan için sokaklarda sesimizi yükseltelim, mücadeleyi hep birlikte büyütelim” çağrısında bulundu.
 
MA / Ayşe Sürme
Bu haber 325 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..