Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Change.Org’da Imza Kampanyası: Dersim’de Avcılık Yasaklansın

Change.Org’da Imza Kampanyası: Dersim’de Avcılık Yasaklansın

10 Temmuz 2020, 19:52

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü, Dersim’de kutsal kabul edilen ve ‘Xızır’ın davarı’ diye anılan dağ keçilerini avlatmak için ihale açtı. Açılan ihaleye tepkiler gelmeye devam ederken Change.org internet sitesinde Dersim’de avcılığın yasaklanması için imza kampanyası başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü ihale açtı. Dersim’in Aliboğazı ve Salördek bölgesinde 5, Darıkent ve Gökçek bölgesinde 5, Büyükyurt ve Çıralı bölgesinde 5 ve Derindere ile Kocatepe bölgesinde 2 olmak üzere toplamda 17 dağ keçisi katledilecek. Change.org internet sitesinde il genelinde avcılığın yasaklanması için kampanya başlatıldı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü, Dersim’de kutsal kabul edilen ve ‘Xızır’ın davarı’ diye anılan dağ keçilerini avlatmak için ihale açtı. Açılan ihaleye tepkiler gelmeye devam ederken Change.org internet sitesinde Dersim’de avcılığın yasaklanması için imza kampanyası başlatıldı.

“İlimiz Anadolu’nun en önemli biyolojik çeşitlilik alanı olma özelliğine sahiptir” denilen imza metninde “Bern Sözleşmesi’ne göre çengel boynuzlu dağ keçisi, yaban keçisi, keklikler, ayılar, urkekliği, vaşak, su samuru, Munzur alabalığı, gibi birçok tür nesli tehlike altında ve korunması gereken türler listesinde gösterilmiştir. Fakat koruma altındaki bu türler için bile zaman zaman avlama kotası belirlenmesi üzücü bir durumdur” ifadeleri kullanıldı.

Çevre illerden gruplar halinde gelen avcıların aktarılan imza metninde, denetim olmadığı için avcıların belirlenen kurallara da uymadığı belirtildi.

“Mesela Mazgirt ilçemizde bulunan bir avlağa il dışından son bir hafta içerisinde 15-20 şer kişilik gruplardan oluşan 50 den fazla avcının geldiği ve sayıları yüzlerle ifade edilen keklik, bıldırcın ve yaban ördeği avladıkları bilinmektedir.”

Dağ keçilerinin kutsal sayıldığı ifade edilen metinde; yaban hayatının korunması, avcılık faaliyetlerinin yasaklanması, kaçak avcılık yapanlara karşı gerekli tedbirlerin alınarak suç işleyenlerin tespit edilmesi ve 2020-2021 av sezonunda tüm sahaların ava kapalı tutulması talep edildi.

Bu haber 296 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..