Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim'de vaka sayısındaki artış tedirginlik yaratıyor

Dersim'de vaka sayısındaki artış tedirginlik yaratıyor

07 Temmuz 2020, 19:59

Dersim'de koronavirüs vaka sayısının her geçen gün artış göstermesi nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşıyor.

Türkiye'de koronavirüs vakasının en az olduğu iller arasında yer alan ve kısa zamanda hastaların iyileşerek hastanın kalmadığı Dersim'de yaz mevsimiyle birlikle yurt dışı ve yurt içinde yaşayan çok sayıda vatandaşın kente akın etmesi nedeniyle vaka sayısında artış yaşanmaya başladı.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun da korona virüsü testinin pozitif çıktığı kentte, vaka sayında başlayan artış sürmeye devam ediyor.

Dersim'de yaşanan insan yoğunluğu sonrası son bir hafta içinde 10 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. 2 köy ise karantina altına alındı.250 hane ve bin nüfusuyla Dersim'in en büyük köyü konumundaki Burmageçit köyüne geçtiğimiz günlerde İzmit'ten gelen bir kadın önceki yıllarda ölen bir yakını için hayır yemeği verdi. Çok sayıda köylünün katıldığı yemeğin ardından kadının koronavirüs testi pozitif çıktı.

Yine Hozat ilçesine bağlı Altınçevre köyünde de yurt dışından gelen 2 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından filyasyon çalışması başlatıldı, köy karantinaya alındı.

Dersim'de yaşayan vatandaşlar il dışından ve yurt dışından gelen vatandaşlara yönelik karantina uygulanmadığı için ilde vaka sayısının arttığını düşünüyor. Vatandaşlar gerekli tedbirlerin alınmaması halinde hastalığın kendilerine bulaşmasından tedirginlik duyuyor.

Yurt dışından Dersim'e geldiğini ifade eden Gülabi Bulut, "Ben Fransa'dan buraya geldim geldiğimden beri ne annemi nede kardeşlerimi görmedim. Geldim ve uzaktan selam verdim yanlarına gitmedim. Ben kendimi 14 gün karantinaya aldım çünkü insanlarımı seviyorum. Bu hastalık bizden yayıldığı yönünde algı oluşmasın o yüzden önlemimi aldım “dedi.

Adil Aydın adlı vatandaşta hastalığın artışındaki nedeninin yurt dışı ve yurt içinden gelenler nedeniyle yaşandığını düşünüyor. Aydın, "Bu hastalık burada yoktu, dışardan gelen insanlar tedbirini alsın karantinaya girsin aksi takdirde bu hastalık yayılıp gidecek “diye konuştu.

dersim-haber

Bu haber 309 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..