Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Alevi örgütlerinden demokrasi yürüyüşüne destek

Alevi örgütlerinden demokrasi yürüyüşüne destek

19 Haziran 2020, 19:08

Çok sayıda Alevi örgütü yaptıkları açıklama ile HDP’nin devam ettirdiği “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’ne” destek verdi. Açıklamada, HDP’ye yönelik saldırıların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu  (AABK), Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekler Federasyonu (ADFE), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Pir Sultan Abdal Kültür Deneği (PSAKD),  Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), yayınladıkları açıklama ile Halkların Demokratik Partisi öncülüğünde gerçekleştirilen “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’ne” destek verdi.

 ‘ALEVİLER FAŞİST DÜZENE KARŞI’

Alevilerin demokrasi için darbelere karşı olduğunun ifade edildiği açılamada, “Yaşanan tüm darbelerde gözyaşı ve acı yaşamış halklardan biri de Alevilerdir” denildi.

Tarihin her safhasında katliam ve asimilasyonlara uğramış bir halk olarak Alevilerin, mevcut faşist yönetim biçimi ve şekline de karşı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Ülkenin içine sürüklendiği kaotik ortamdan çıkmanın tek yolunun, laik eşitlikçi ve demokratik Cumhuriyetten geçtiği bilinci ile hareket etmektedir. Bu bilinç ve inançla kurtuluşun barış ve demokraside olduğunu her platformda ifade eder” ifadeleri yer aldı.

‘YÜRÜYÜŞÜ DESTEKLİYORUZ’

Açıklama şöyle devam etti: “AKP-MHP faşist bloku tarafından TBMM’de 2’si HDP’li biri CHP’li 3 milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi, halkın iradesine yapılan bir darbedir. Ancak bu süreç yeni de değildir. HDP eş genel başkanları, seçilmiş vekilleri, belediye başkanları ve binlerce üyesi hukuksuzca tutuklanarak  bu günlere kadar gelmiştir.”

Aleviler olarak, iktidarın tüm darbe ve darbe girişimlerine karşı HDP’nin yapmış olduğu yürüyüşün desteklendiğin altının çizildiği açılamada, yürüyüşün demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla tahsisi için kıymetli olduğu vurgulandı.

‘SALDIRILAR KABUL EDİLMEYECEK’

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Eşit yurttaşlık temelinde halkların kardeşliğini savunan ve bu uğurda mücadele eden parti ve tüm kesimlerin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Artarak devam eden HDP ve kadrolarına yapılan baskı ve sindirme politikaları siyasi bir linçtir. Halkın sandıktan çıkan iradesine darbedir. Her toplum kendi dili, düşüncesi ve inancıyla vardır. Onları görmezden gelmemiz demek, hakikati öldürmüş olmamız demektir. Ülkemizde cendereye alinmiş bir toplum var. İnsani talepleri üzerinden toplumsal bir mücadele veren halka, bu kadar zalimane saldırı kabul edilir değildir. Biz Aleviler hak ve hakikat için haklı ve mazlum olanın yanındayız. Faşizme karşı gelin canlar bir olalım.”

Bu haber 353 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..