Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ‘Dersim, devrimci değerleri olan bir şehir; bizler azınlığa düşürülmek isteniyoruz'

‘Dersim, devrimci değerleri olan bir şehir; bizler azınlığa düşürülmek isteniyoruz'

02 Haziran 2020, 20:46

“Bizim kutsalımız olan Düzgün Baba, Munzur kıyılarına insanlar yerleştirilmek istenmektedir. Burada bizler azınlığa düşürülmeye çalışılıyoruz”

Dersim’de yaşanan doğa tahribatları, kadın cinayetleri, çocuk istismarına dikkat çeken Bornova Dersimliler Derneği Başkanı Barış Çelik, Dersim’de yaşanan 38 soykırımdan bu yana katliamın devam ettiğini belirtti.

Çelik, katliamın, sadece insan ölümleriyle değil doğa tahribatı ve talanıyla da gerçekleştiğini söyledi.

Alevilerin kutsal mekanları olan Munzur kıyısında kurulmak istenen biyo enerji santrallerinin doğa tahribatını daha da arttırdığını belirten Çelik, “Dersim’in doğası talan edilmek istenmektedir. Bizim kutsalımız olan Düzgün Baba, Munzur kıyılarına insanlar yerleştirilmek istenmektedir. Burada bizler azınlığa düşürülmeye çalışılıyoruz” dedi.

“SİYASİ İKTİDAR DERSİM’İ KULLANMAK İSTİYOR”

Dersim halkının buna izin vermemesi gerektiğini söyleyen Barış Çelik, “Bu anlamda kurumlar olarak çalışmalarımızı Dersim’e yönlendirmemiz gerekiyor. Dersim halkını yalnız bırakmamamız, talana hayır dememiz gerekiyor” diye konuştu.

“Osmanlı’dan beri Dersim’de oynanmak istenen oyunlar vardır” diyen Çelik, iktidar tarafından Dersim’in kullanılmak istendiğine dikkat çekti.

“OYNANAN OYUNLAR VAR, BUNU GÖRMEK GEREKİYOR”

Dersim’de yaşanan kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına da dikkat Çeken Barış Çelik, “Dersim’de bir katliam, çocuk istismarı, kadın tacizleri, alkol, uyuşturucu gibi çeşitli suistimaller halk üzerinde yapılmaktadır. Oynanan oyunlar çok farklıdır bunu görmek gerekiyor. Dersim’e doğamıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye’de Dersim devrimci değerleri olan bir şehir ve bu şehir her zaman ayakta durmasını bilmiştir, bu toplum her zaman ayakta durmasını bilmiştir. Devrimci olmak biraz da çözüm olmaktır. Dersim’in bunu başaracağına inanıyorum” diye konuştu.

PİRHA/İZMİR

Bu haber 331 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..