Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim Kadın Platformu: Gözaltılar serbest bırakılsın, yaşasın kadın dayanışması

Dersim Kadın Platformu: Gözaltılar serbest bırakılsın, yaşasın kadın dayanışması

22 Mayıs 2020, 18:03

“Bizler kadın mücadelesinden bildiğimiz arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarını ve bu gözdağını kabul etmiyoruz. Haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmekten geri durmayacağız”

PİRHA – Dersim Kadın Platformu, sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli kadın derneklerine yapılan operasyonlara tepki gösterdi. Platform yaptığı yazılı açıklamada, “Bizler kadın mücadelesinden bildiğimiz arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarını ve bu gözdağını kabul etmiyoruz. Haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmekten geri durmayacağız” denildi. 

Dersim Kadın Platformu, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerine ve Rosa Kadın Derneği yöneticilerine ile HDP’lilere yönelik Diyarbakır merkezli gözaltı operasyonuna tepki gösterdi.

Kadın Platformu’nun yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kayyum atamalarıyla belediyelerin kadın çalışmalarını yok eden, kadın seçilmişleri cezaevlerine atan, kadın kurumlarını kapatan, kadınların şiddet ve yoksullukla mücadelesinin önüne geçen iktidar, şimdi de içerisinden geçtiğimiz Pandemi günlerinde bu gözaltılarla hem kadınları mücadeleden alıkoymaya çalışıyor hem de kadınları şiddet karşısında iyiden iyiye yalnızlaştırmaya çalışıyor.

Bizler kadın mücadelesinden bildiğimiz arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarını ve bu gözdağını kabul etmiyoruz. Haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmekten geri durmayacağız.

Gözaltına alınan kadınlar derhal serbest bırakılsın. Yaşasın kadın dayanışması.”

Bu haber 305 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..