Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Kureyşan Ocağı analarından Zarife Ana Hakk’a yürüdü

Kureyşan Ocağı analarından Zarife Ana Hakk’a yürüdü

20 Mayıs 2020, 18:49

Dersim Nazımiye’de Kureşan Ocağı analarından Zarife Ana Hakk’a yürüdü. Zarife Ana bugün Zeve köyünde toprağa sırlandı.

Dersim Nazımiye’de Kureşan Ocağı analarından Zarife Ana Hakk’a yürüdü. Uzun yıllar Kureyşan Ocağı’nın hizmetini yürütmüş olan Zarife Ana, 1938’de Dersim Katliamı’nda bir çok akrabasını kaybetti.

Gelenekçi ve inanç yönüyle yeni nesillere örnek olarak ve tarihi anlatımlarıyla akılarda kalan Ana Zarife, bugün Zeve köyünde toprağa sırlandı.

Demokratik Alevi Derneği (DAD) Genel Merkezi Zarife Ana için başsağlığı mesajı yayınladı.

DAD’ın mesajı şöyle:

“Kureyşan Ocağı evlatlarından Zarife Ana, Kureyşan Ocağı’nın hizmetini yürütmüş Reya Heq/Raa Heqi/Hakk Yol Alevilik geleneksel inanç değerlerinin koruyucusu ve aktarıcısı olmuştur. İnanç değerlerimizle binlerce talibi misafir etmiştir. Dernek üyemizin kızı Rahime Kızılkan ve Kızılkan ailesi halen Kureyşan Ocağı hizmetini yürütmektedirler. Kureyşan Ocağı’nın taliplerinin ve ailesinin başı sağolsun.”

PİRHA/DERSİM

Bu haber 364 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..