Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Alevi Kadın Meclisi; 19.38’de çıralarımızı yakalım çağrısı

Alevi Kadın Meclisi; 19.38’de çıralarımızı yakalım çağrısı

02 Mayıs 2020, 19:56

Alevi kadınlar, Dersim Tertelesi’nin 83’üncü yılında zalimi kilamlarıyla yenenleri anacaklarını belirterek, tüm kadınları 4 Mayıs Saat 19.38’de çıralarını yakmaya çağırdı.

Alevi kadınlar, 4 Mayıs Dersim Tertelesi’nin 83’üncü yılı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Tehcir ve Tenkil adı altında Dersim Tertelesi’nin resmi olarak kabul edildiği ifade edilen açıklamada, “Altına mühür vurulmuştu. Bir daha kimse kendi dili ve inancı ile yaşama cesareti göstermesin diye. Eline silah, aklına ölüm düşürülen başka annelerin evlatları Dersim’e kanlı gömlek giydirecekti. Dervişler mekanı, tüm topluma örnek olacak şekilde cezalandırılacaktı. İçinden hiç çıkamadığımız bir tarih yarattı bakanlar kurulu. Kalanlar gidenleri, toprak havayı, ağaçlar kuşları hiç terk etmedi. Zaman aksa da mekan hiç bırakmadı sahiplerini. Tertele dediler o günleri yaşayanlar. Bir depremdi yıkıp geçen her şeyi. Ne zaman biteceği hiç bilinmeyen toprağın değil insanın şiddetiyle yıkıp geçen bir deprem” denildi. 
 
KATLİAMLARLA YÜZLEŞME
 
“83’üncü yılında zalimi kilamlarıyla yenenleri anıyoruz” denilen açıklamada, şunlara yer verildi: “Her inkârın bir toplu mezar olduğunu bilerek inkâr edilen tüm katliamlarla yüzleşmeye davet ediyoruz. Dersim Tertelesin’de kaybettiğimiz çocukları, kadınları ve cümle canı saygı ile anıyoruz. Bir kez daha, 83’üncü yılında da her noktasında inancımızın yaşadığı Dersim doğasına sahip çıkıp niyaz edeceğimizin sözünü veriyoruz.” 
 
DOKU’YU SORMAYA DEVAM
 
Tüm kayıp kızlarımızın peşini bırakmadıkları gibi kaybedilmek istenen Gülistan Doku’nun da peşini bırakmayacakları belirtilen açıklamada, “Gülistan Doku’yu bulana kadar nerede olduğunu sormaya devam edeceğiz. Kapitalizmin salgını koronavirüs nedeni ile maalesef bu yıl kaybettiklerimizi birlikte anamıyoruz. Bu nedenle tüm kadınları, 4 Mayıs’ta saat 19.38’de çıralarını yakmaya ve a#ÇerağlarımızHiçSönmeyecek, #HerİnkarBirTopluMezar, #AleviKadınlar mesajla birlikte sosyal medyada paylaşmaya çağırıyoruz” denildi.
(MA)
Bu haber 307 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..