Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim HDP: 1 Mayıs’ı zılgıtlarımızla, alkışlarımızla karşılayacağız

Dersim HDP: 1 Mayıs’ı zılgıtlarımızla, alkışlarımızla karşılayacağız

22 Nisan 2020, 16:50

HDP Dersim İl Örgütü, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’na ilişkin açıklama yaptı. HDP, “Sermayeye kol kanat geren, emekçileri ateşe atan tutum gösteren hükümete karşı ‘Çarklar Dursun’ diyerek 1 Mayıs’ta herkesi balkonlarda, pencerelerde zılgıtlarıyla, alkışlarıyla ses çıkarmaya davet ediyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Eş Başkanları Nurşat Yeşil ve İbrahim Kasun, 1 Mayıs’a çağrı yaptı.

İl Eş Başkanı Nurşat Yeşil, “Bu yıl Newrozu koronavirüs nedeniyle alanlarda kutlayamadık. Newroz ruhuyla 1 Mayıs’a gideceğiz çağrısı yapmıştık. Ama maalesef bu virüs salgını beklenenden çok daha uzun süreceği görülüyor. 1 Mayıs’ı alanlarda kutlayamayacağız” dedi.

“1 MAYIS’I ZILGITLARIMIZLA, ALKIŞLARIMIZLA, SLOGANLARIMIZLA KARŞILAMALIYIZ”

Yeşil, hükümetin sermayeye her zaman kol kanat gerdiğini, salgın döneminde dahi emekçileri düşünmeyen, ateşe atan bir tutum sergilediğini belirterek şunları ifade etti:

“Buna ilişkin ‘ÇarklarDursun’ hashtag kampanyası da yaptık. Emekçiler her gün bu salgınla yüz yüzeler. Bu nedenle 1 Mayıs çok anlamlı ve önemli. Bu 1 Mayıs’ı Dersimliler olarak balkonlarda 1 Mayıs Marşı çalarak, emekçilerin türkülerini söyleyerek, alkışlarımızla, zılgıtlarımızla, 1 Mayıs sloganları ile karşılamalıyız ve çarklar dursun demeliyiz.”

“1 MAYIS EN TEMEL HAKTIR, TÜM HALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR”

Eş Başkan İbrahim Kasun ise, “Koronavirüs sürecinde en büyük sorunu çeken kesimlerden birisi emekçilerdir. Fabrikada, tarlada her yerde çalışan arkadaşlarımız salgın nedeniyle büyük sıkıntı çekmektedirler” dedi.

Kasun, “1 Mayıs, emekçiler için en temel haktır. Salgın nedeniyle dışarıda kutlayamıyoruz. Evlerimizin balkonlarında, pencerelerde 1 Mayıs sloganları atarak kutlayacağız. Dersim halkına, tüm emekçi halkımıza çağrımızdır” diye konuştu.

PİRHA/DERSİM

Bu haber 293 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..