Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim’de kayyıma karşı hukuksal mücadele sürüyor

Dersim’de kayyıma karşı hukuksal mücadele sürüyor

08 Şubat 2020, 11:18

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar (Peri) Belde Belediye Eş Başkanı Orhan Çelebi’nin, görevden uzaklaştırılıp yerine kayyum atanmasına ilişkin “yürütmenin durdurulması” talebi, Erzincan İdari Mahkemesince reddedildi. Konuya ilişkin PİRHA’ya konuşan Çelebi, hukuki mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar (Peri) Belediye Eş Başkanı Orhan Çelebi’nin, görevden uzaklaştırılıp yerine kayyum atanmasına ilişkin “yürütmenin durdurulması” talebi, Erzincan İdari Mahkemesince reddedildi.

Konuya ilişkin PİRHA’ya konuşan yerine kayyım atanan HDP’li Belediye Eş Başkanı Orhan Çelebi, hukuki mücadelelerinin süreceğini belirtti.

“RET KARARI HUKUKSUZCA ALINMIŞTIR”

Çelebi, “Mahkeme dün tebliğ ettiği kararla, İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararın durdurulması talebimizi reddetti. Temel dayanak da hakkımda devam eden soruşturmalar olması ve Tunceli Valiliği’nden alınan görüştür. Burada bir hukuksuzluk olduğu görülüyor. 3 yıl önce hakkımda propaganda yaptığım gerekçesiyle bir karar vardı, istinaf mahkemesinde duruyor. İki yıl geçmesine rağmen bir gelişme yok, İçişleri Bakanlığı’nın buna dayanarak görevimden uzaklaştırması hukuksuzluktur” ifadelerini kullandı.

“YENİDEN BAŞVURU YAPACAĞIZ”

Tunceli Başsavcılığı’nın elini güçlendirmek için geçmiş İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyanın aynısını kopyala yapıştır yaparak hakkında yeni bir soruşturma açmasına dayandırdığını ifade eden Çelebi, şöyle devam etti:

“Hakkımda hiçbir mahkumiyet kararı olmamasına rağmen görevime devam edememem ile karşı karşıyayız.  İçişleri Bakanlığı, Ocak ayında yaptığı durum değerlendirmesinde yine aynı gerekçelere dayandırarak görevimden uzaklaştırmanın iki ay daha uzatılması kararını tebliğ etmişti. Mart ortasında yine bir değerlendirme yapılacaktır. Bu hukuksuzluğu dikkate alarak Erzurum Bölge İdare Mahkemesi’ne yeniden başvuru yapacağız.”

“GEÇMİŞ YILLARDAKİ HUKUKSUZLUK DA TESCİLLENDİ”

“İçişleri Bakanlığı ve Valiliğin görüşüne dayandırılarak alınan kararlardır. Hukuksal mücadelemizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sürecine kadar sürdüreceğiz” diyen Çelebi, “Bir önceki dönem Peri Belediye Eş Başkanı görevini yapan Hüseyin Çetinkaya da görevinden uzaklaştırılmıştı. Şuanda mahkeme Çetinkaya hakkında beraat kararı verdi. Oradaki hukuksuzluk da tescillenmiş oldu” diyerek emsal karara değindi.

PİRHA/DERSİM

Bu haber 395 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..