Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Alevilerden TC Büyükelçiliklerine siyah çelenk

Alevilerden TC Büyükelçiliklerine siyah çelenk

08 Şubat 2020, 11:05

Sivas’ta Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 yılında ikisi otel çalışanı 35 insanı yakarak öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Turan Kılıç’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla affedilmesine yönelik tepkiler sürüyor.Aleviler Avrupa’da Kılıç’ın affedilerek serbest bırakılmasını protesto etti.

Avusturya’da Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu tarafından yapılan eylem başkent Viyana’da yapıldı. Açıklama AABF Yönetim kurulu üyesi Alaattin Sahan tarafından okundu. Sahan “Sivas katliamı davasında katillerin avukatlarının bakan ve milletvekili olduğuna dikkat çekti

Ardından Türkiye Viyana Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakıldı.

BERLİN BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE SİYAH ÇELENK

Almanya’da ise protesto başkent Berlin’de yapıldı.

Berlin Türkiye Büyükelçiliği önünde yapılan eyleme Almanya Alevi Birlikleri  Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat, Berlin Alevi Toplumu (BAT) Başkanı Yüksel Özdemir, Sol Parti Eyalet Milletvekili Hakan Taş’ın yanında çok sayıda kişi katıldı.

Eylem saygı duruşu ile başladı. Ardından gulbang okundu.
Basın açıklamasını okuyan AABF yönetim kurulu üyesi Fuat Ateş, “Madımak insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. İnsanlık suçu işlemiş barbar katiller için zaman aşımı olmaz, affedilmeleri ise asla kabul edilemez” dedi.

Ateş ayrıca , “Sivas katliamı davasında katillerin avukatlarını bakan ve milletvekili yapan zihniyet, elinden benzin bidonuyla insanları yakmaya giden katilin kendisini de salıverdi. İktidar çevrelerinin bu davaya yaklaşımın da açık yanlı tutum ve davranışları tüm kamuoyunun bilgisi dahilindedir” diye belirtti.

AABK Başkanı Hüseyin Mat ise yaptığı konuşmada “Katilleri serbest bırakanlar, o katillerin ortağıdır” tepkisini gösterdi. Konuşmaların ardından Berlin Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakıldı. (Pirhaber)

Bu haber 688 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..