Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / KCK: Emekleri unutulmayacak

KCK: Emekleri unutulmayacak

12 Kasım 2019, 10:04

“Kürdistan Aleviler Birliği’nin kurucu başkanı Pir Latif Kalfırat hakka yürümüştür. Ailesinin, Alevi toplumunun ve Kürt halkının başı sağ olsun. Emekleri hiçbir zaman unutulmayacaktır”

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 7 Kasım’da Almanya’nın Düsen kentinde hakka yürüyen Kürdistan Aleviler Birliği’nin kurucu başkanı Pir Latif Kalfırat’a ilişkin başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda; “Kürdistan Aleviler Birliği’nin kurucu başkanı Pir Latif Kalfırat hakka yürümüştür.  Ailesinin, Alevi toplumunun ve Kürt halkının başı sağ olsun. Emekleri hiçbir zaman unutulmayacaktır” denildi.

KCK açıklamasında şunlar dile getirildi: “Pir Latif Kalfırat’ın emekleri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Alevilerin ve Kürt halkının özgür ve demokratik mücadelesinde her zaman yaşatılacaktır.  Onun özlemi olan Alevilerin inanç özgürlüğü, Dersim’in Kürdistan’da dili, kültürü ve kimliği ile özerk yaşaması mutlaka sağlanacaktır. Alevi Kürt halkının Alevi değerlerine sahiplenmesi ve inanç özgürlük mücadelesinin yükseltilmesinde onun büyük emekleri vardır. Eğer bugün Alevi toplumunun Kürdistan, Türkiye ve Avrupa’da inanç özgürlüğü mücadelesi varsa, Aleviler örgütlü toplum olarak mücadele ediyorsa başka Alevi örgütlenmeleri ve şahsiyetlerin çalışmaları yanında Pir Latif Kalfırat ve Kürdistan Aleviler Birliği’nin de önemli katkısı olmuştur.Sadece demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu değil; tüm Alevi dernekleri de vakıfları da Pir Latif Kalfırat’a sahip çıkmalıdır. Çünkü Alevi örgütlenmelerinin ve mücadelesinin öncülerindendir. Alevilerin inanç özgürlüğü mücadelesinde yeri inkar edilemez bir emeği vardır. Bir daha minnet ve saygıyla anıyoruz. Onun tüm özlemlerini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.” ANF/BEHDİNAN

Bu haber 773 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..