Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Aleviler barışa çerağ uyandırdı

Aleviler barışa çerağ uyandırdı

25 Ekim 2019, 18:20

Aleviler “Barışa çerağ yaşama dua” şiarıyla Alevi Kültür Dernekleri (AKD) İstanbul Sultangazi Şubesi Pir Sultan Abdal Cemevinde bir araya gelerek barış için çerağ uyandırdı.

Basın açıklamasına Avrupa Alevi Birlikleri yöneticileri, HDP Milletvekili Zeynel Özen, Demokratik Alevi Derneği (DAD) yöneticileri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Çorum Cemevi, Ayazağa Cemevi, Gazi Cemevi yöneticileri ve Alevi yurttaşlar katıldı.

“HER EVLADIN GÖZYAŞLARINDA VİCDAN ÇÜRÜYOR”

Basın açıklamasını okuyan DAD Genel Basın Sekreteri Bülent Felekoğlu, zor bir süreçten geçildiğine vurgu yaparak şunları belirtti:

“Zulmat zamanlar yaşıyoruz nehaklığın ayak sesleri altında. Yüreklerimiz avuçlarımızda, ciğerimiz lime lime edilmekte. Her gün babalar gömüyoruz, analar gömüyoruz yetim evlatların gözyaşları şahitliğinde. Anaların, babaların yürek yangınlarında evlatlar veriyoruz toprak ananın bağrına. İnsan olarak Allah rızasını da onlarla birlikte kefenliyoruz. Bu şahitlik kimseyi hanesinde rahat bırakmaz. Her çığlık kılıç biliyor yeni ölümlere. Baba olmak ne zordur bilir misiniz. Babalar yufka yürekli olur bilir misiniz. Ana, baba vicdan sahibi iseniz bilirsiniz. Analar evlatsız yarım kalır bilir misiniz ey vicdan sahipleri. Her gün elleri ile evladını besleyenler boynu bükük kalır her ölümde bilir misiniz. Her ağaç yandığında, her hayvan parçalandığında, toprak ananın bağrına düşen her bombada Hakkın rızası, Hakkın vicdanı parçalanır bilir misiniz.

Zulmat ancak vicdanla döner Hakkın aydınlık yüzüne. Hakkın mekanı vicdan akla nefes olmadıkça her zulmatı kendine hak sayar insan canlısı. Dağların, taşların almadığı Hakkın varlık deryası bilmelidir ki vicdan yok olursa Hakk da yok olur. Allah susarsa alem ateş deryası olur, kimse bu ateşten kendini kurtaramaz. Bakın her evladın gözyaşlarında vicdan çürüyor, can ağlıyor. Her toprağa düşen canın çığlığı Allahın çığlığıdır. Her toprağın bağrı ekinsiz kalırken, rızıklarımız yanarken parçalanan Allahın bağrıdır.”

“HAKK KATINDA KÖTÜLÜK YOKTUR”

Hakk katında kötülük olmadığını dile getiren Felekoğlu, “Muhammet Mustafa Nefesi ile dile gelen Kur-an’ı zişan kötülük dilemedi. İsa Nebi’nin bedeni lime lime edilirken affedin dedi birbirinizi. Sevin birbirinizi dedi. Tur-u Musa çöllerde kavrulurken sevgi diledi. İyilik diledi. İsmail koşulsuz bedenini kurban ederken Hakkın emri rızasını diledi cümle varlık için bedeninden vazgeçti. İkrar Hakk katında rızalığın namıdır. Dünya da nehaklığa karşı başımızı dimdik tutacağımız, boynumuz bükülmeden kelam edeceğimiz bir barışı birlikte başaralım. Hakk için vicdanlarınızdaki Hakk ilmine sığınıyoruz.” diye konuştu.

“GAYRETİMİZİN BİRLİKTE YAŞAM OLDUĞUNU GÖSTERELİM”

“Bize Türk, Kürt, Ermeni, Arap, Süryani, Alevi, Sunni, Hristiyan, Yahudi komşuluk edeceğimiz, yaralarımızı saracağımız bir şerefli barış fırsatı verin” diyen Felekoğlu, son olarak şunları kaydetti:

“Bırakın katran kuyuları onlara kalsın, biz rıza ile ekinlerimizi ekeceğimiz bir vicdan yaratalım. Canlılığa sınır çizilemez, çekilen sınırlar nefis bekasıdır. Gücün korkakça korkusu yerine, sevginin edepli ar duygusuna dönün. Ondan daha büyük ikna edici yoktur. Bize ortak vatanlar dileyin. Biz birlikte yaşamayı öğrenmişiz onca acıya rağmen.

Barış umuduyla cemevinde, evinizde bir mum yakın geleneğimiz olan Perşembe günleri ve boynunuzda beyaz bir fular, atkı, tülbent elinizde kağıda yazılmış dualı resminizle birlikte #BarısaCeragYasamaDua Hastag’i ile paylaşın. Bu perşembe ve her perşembe.

Camide ya da evde: cuma günleri beyaz fularınızı takın ya da beyaz giyinin ve elinizde kağıda yazılmış dualı resminizle birlikte #BarısaCeragYasamaDua Hastag’i ile paylaşın. Bu cuma ve her cuma.

Kilise’de ya da Evde: Pazar günleri beyaz fularınızı takın ya da beyaz giyinin mumunuzu yakın ve duanızı resminizle birlikte #BarısaCeragYasamaDua Hastag’i ile paylaşın. Bu pazar ve her pazar.

Havra’da ya da evde: Cumartesi günleri beyaz fularınızı takın ya da beyaz giyinin mumunuzu yakın elinizde kağıda yazılmış dualı resminizle birlikte #BarısaCeragYasamaDua Hastag’i ile paylaşın. Bu Cumartesi ve her Cumartesi.

Sokakta: Tek başına, üç kişi, on kişi, yüz kişi sadece boynunuza beyaz fularınızı takın, beyaz giyinin elinize duanızın, dileğinizin, umudunuz yazılı olduğu iyilik afişlerinizi elinize alın olduğunuz yere oturun ya da ayakta mumunuzu yakın ve 15 dakika sessizce bekleyin. Birlikte #BarısaCeragYasamaDua Hastag’i ile paylaşın. Bu perşembe ve barış umudumuz güçlenene kadar.

Bu gayretimizi Rab, Allah, Hakk, Tanrı, Evren görecektir. Hakikat türlü renktedir, birlik görünür olur. Görünür olun barışı başaralım. Savaş çılgınlığına karşı karınca misali tarafımızın sevgi ve birlikte yaşam olduğunun gayretini gösterelim. Tüm inanç, inançsız ve renklerden insanlar bizlere yardım edin duanızla, dileğinizle, iyi niyetinizle dünyanın bizlere ihtiyacı var.”

Arkasından Baba Mansur Ocağı pirlerinden Mehmet Karabulut, lokma gülbengi okudu. Gülbengin ardından barış için çerağ uyandırıldı.

(Pirhaber)

Bu haber 497 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..