Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 7 Tipli gencin faşistlerce katledilişinin 41. yılı

7 Tipli gencin faşistlerce katledilişinin 41. yılı

08 Ekim 2019, 22:02

41 yıl önce 7 TİP’li genç faşistler tarafından katledildi.Türkiye yakın tarihinde sola dönük en vahşi saldırılardan biri olan Bahçelievler Katliamı’nda, Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 üniversite öğrencisi kurşunlanarak öldürülmüştü!

8 Ekim 1978’de öğrencilerin oturduğu eve keşif yapan Haluk Kırcı ile arkadaşları Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz ve Kürşat Poyraz önce kapıyı zorlayıp, sonra zili çalarak içeri girdiler. O sırada TV izlemekte olan Serdar Alten, Hürcan Gürses, Efraim Ezgin, Latif Can ve Osman Nuri Uzunlar’ın ellerini arkadan bağlayıp yüzüstü yatırırlar. Etkisiz hale getirdikten sonra Abdullah Çatlı’nın getirdiği eterle bayıltıp beklerler. O sırada eve gelen diğer iki öğrenci Faruk Erzan ve Salih Gevence’nin de bayıltılması sonrası Çatlı’nın emriyle arabaya bindirilip yakında bir ormanda kurşuna dizerek öldürürler.

Ormandan dönüldükten sonra Haluk Kırcı, evdeki beş gençten Osman Nuri Uzunlar’ı havluyla boğarak, dördünü ise kurşunlayarak öldürüp kaçar. Ağır yaralanan Serdar Alten 17 Ekim’de hayatını kaybeder.

Katliamın faillerinden Osman Engin 2013’te yakalandı. Mahmut Korkmaz ve Kürşad Poyraz yakalanmadı. İbrahim Çiftçi uğradığı bir bombalı saldırıda öldürüldü. Ercüment Gedikli 1980’de yakalanıp idam cezası aldı, cezası müebbete dönüşmüşse de 1991’deki afla salıverildi… Abdullah Çatlı yakalanmadı, Susurluk kazasında öldü. Ünal Osmanoğlu 1997’de Kuşadasında yakalanmış, 7 kez idam cezasına çarptırılmıştı. Kemal Türkler’in öldürülmesiyle ilgili sanık olarak yargılandığı dava aşımına uğradı ve ‘3.Yargı Paketi’ adı verilen yasal düzenlemeyle 2012’de tahliye oldu… Bünyamin Adanalı 1999’da Pendik’te yakalandı, ‘3. Yargı Paketi’ düzenlemesi ile tahliye edildi… Haluk Kırcı, 7 kez idama mahkum edildi. 1996’da yakalandığı gün emniyetten kaçtı, 1996’da yeniden yakalandı. Mart 2004’te tahliye edildi, Ekim 2004’te Ukrayna’da yakalandı. 2010’da tekrar tahliye edilip, 2011’de tutuklandı ve 2015’te son tahliyesi yapıldı.

Bu haber 403 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..