Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ‘Erdoğan’ın dayatmak istediği savaş cehennemidir’

‘Erdoğan’ın dayatmak istediği savaş cehennemidir’

07 Ekim 2019, 21:20

FEDA: Bugün Erdoğan’ın dayatmak istediği savaş cehennemidir. Bu cehennemde sadece Kürtler yanmayacak, sessiz kalırsak hepimiz yanacağız!

Türk devletinin Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırı ve tehditlerine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), “Şovenizmin, ırkçılığın bataklığında bir diktatörün hezeyanına ve sadece kendisini, ailesini kurtarmanın derdine düşmüş uluslararası bir suçlunun kurduğu bu tezgaha düşer de sessiz ve tepkisiz kalırsak ileride Alevi toplumu da hedef alacak katliam ve ölümlere varan sonuçlara da katlanmak zorunda kalacağız” dedi.

FEDA açıklamasında şunları belirtti: “ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçleri, yapılan anlaşmalarda üstlendiği sorumluluğun gereklerine hiçe sayarak Girê Spî (Tel Abyad) ve Serêkaniyê’deki sınır noktalarından çekilmeye başladı.

Hepimiz biliyoruz ki; Na hak zihniyetin ürünü kapitalizmde mazlumların varlığı değil, nemrutların ortak çıkarları önceliklidir. Ahlak ve vicdanın zerre i misqal önemi yoktur. Türk devleti ABD onayı olmadan asla böylesi bir işgali/ katliamı yapamazdı ve ne yazık ki son yüzyılın paylaşım/ işgal planı ABD'nin onayı ile devreye girdi. Bu durumda ABD ve BM, Türk hükümeti tarafından gerçekleştirilecek Kürt soykırımının suç ortağıdır. ABD'nin bölgeden çekilme kararı ile birlikte BM’den yapılan, Suriye’nin kuzeyine yapılacak operasyona yönelik "En kötüsüne hazırlanıyoruz" açıklaması bu suç ortaklığının delilidir!

ABD resmen Türk hükümetine ‘gel Suriye'yi işgal et, katliam yap. Ben sana engel olmayacağım’ dedi.
Gelinen aşamada bütün yük bölgede yaşayan halklar özgününde, öz güce dayalı mücadeleyi gerektiriyor. Böylesi bir durumda sadece Kürt halkına değil, herkese görev düşüyor...
Uluslararası güçlerin çekilmesi ile yaşanacak süreç sadece Rojava işgali değildir.
Rojava işgali üzerinden Kuzey ve Güneyin yeni bir işgal, soykırım ve Araplaştırma, Türkleştirme planına start verilmesidir.

Ortak ve eşit haklar temelinde bir yaşam inşasında ısrar eden Rojava özgününde başlatılan soykırım planı ile bir hançer Kürdistan'ın kalbine atıldı. Bu hançeri Kuzey, Güney, Rojhılat ve Avrupa halkları hep birlikte çıkarabilir.

Son sözümüz olsun...

Çağın Stalingrad’ı da denilen Kobanê'de, dünyanın her yerinden, farklı kimliklerde insanlar mücadeleye can verdi. Ve Stalingrad cehennemini göğüs göğüse yaşandı.

Bugün Erdoğan’ın dayatmak istediği savaş cehennemidir.

Bu cehennemde sadece Kürtler yanmayacak, sessiz kalırsak hepimiz yanacağız!

Şovenizmin, ırkçılığın bataklığında bir diktatörün hezeyanına ve sadece kendisini, ailesini kurtarmanın derdine düşmüş uluslararası bir suçlunun kurduğu bu tezgaha düşer de sessiz ve tepkisiz kalırsak ileride Alevi toplumu da hedef alacak katliam ve ölümlere varan sonuçlara da katlanmak zorunda kalacağız.
Bu işgal sadece Kürtler için bir yıkım olmayacak, süreç içerisinde biz Alevileri de hedef alacaktır.

Bu işgalcilik, bu barbar zihniyet halklara ölümü dayatıyor. Savaşı dayatıyor. Rojava'da halklar varlık savaşı, onur savaşı, insanlık savaşı, değer savaşı, dil savaşı, ülke savaşı veriyor.

Biz Demokratik Alevi Federasyonu olarak ‘zülme karşı cenk gerektir’ düsturu ekseninde bedeli ne olursa olsun mazlumlarla aynı safta yer aldığımızı bir kez daha belirtiyoruz. Bu minvalde; başta Alevi toplumu olmak üzere, hak ve adalet davasından yana taraf olan tüm kurum, kuruluş ve bireyleri bu işgale karşı mücadeleye çağırıyoruz.

Zülm ile abad olunmayacağı tarihin her evresinde mazlumların ortak direnişiyle kanıtlanmıştır. Kesin olan görkemli bir direnişin yaşanacağıdır ve zafer direnenlerin olacaktır.”

Bu haber 386 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..