Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim’de operasyon ve çatışma

Dersim’de operasyon ve çatışma

06 Ekim 2019, 09:27

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk soykırım saldırıları ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

14 ve 25 Eylül günleri işgalci TC ordusu Dersim merkeze bağlı Mêrga Çepera, Şehit Cafer ve Mervani alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Arazide arama tarama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusu aynı günlerde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

24 Haziran günü Dersim merkeze bağlı Harçik vadisinde güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda düşman birliklerine ağır darbeler vuran 2 yoldaşımız, son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

29 Eylül günü işgalci TC ordusu Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Beşa alanı ile Şuxa köyü çevresini savaş uçakları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlar ile ilgili ayrıntılar elde edildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

4 Ekim günü saat 11.00 ile 18.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Çemrobotki köyü ve Deşta Nehlê alanı ile Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını belirli aralıklarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken, ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır.”

ANF

Bu haber 386 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..