Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim'de Kadınlar cinsel istismarı protesto etti

Dersim'de Kadınlar cinsel istismarı protesto etti

29 Nisan 2016, 23:36

Dersim Kadın Platformu, Pulur ilçesinde 18 yaşındaki N.Ö. adlı zihinsel engelli kadına cinsel istismarda bulunulmasını yürüyüşle protesto etti.

Dersim'in Pulur (Ovacık) ilçesinde 18 yaşındaki N.Ö adlı zihinsel engelli kadına cinsel saldırıya uğramasını Dersim Kadın Platformu tarafından yürüyüşle protesto edildi. Turistik Otel önünde bir araya gelen onlarca kadın "Jin jiyan azadi", "Cinsel istismar kabul edilemez" dövizleri açarken, "Erkek vuruyor devlet koruyor", "Özsavunma haktır engellenemez" sloganlarıyla Hükümet Konağı önüne kadar yürüdü. Kadın Platformu adına açıklama yapan Nurvan Dinler, ilçede zihinsel engelli öğrencinin cinsel istismar sonucu gebe kaldığını belirterek, kadınların artık kendilerini güvende hissedemediğini dile getirdi.

Taciz ve tecavüz vakalarında cezasızlık sonucu günde 5 kadının öldüğü ya da tecavüze maruz kaldığını ifade eden Dinler, geçen yıl da Pulur ilçesinde engelli bir kız çocuğunun dönemin AKP ilçe başkanı tarafından istismara uğradığını söyledi.

Ensar Vakfı ile birlikte çocuklara dönük istismarların tavan yaptığını belirten Dinler, istismara maruz kalan öğrencinin engelli olduğunun bilinmesi ve hamilelik sürecinin 5 aya kadar çıkmasına rağmen okul yönetiminin durumu fark etmemesi ve önlem almamasının da durumun vahametini gösterdiğini dile getirdi. Dinler, "İlçemiz Ovacık'ta yaşanan bu son olayla birlikte çocuklarımızın okullarda dahi güvende olmadığı gerçeğiyle yüz yüze kalmış durumdayız. Biz kadınlar sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağımızı olayın mağdur aile ile dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.

Bu haber 521 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..