Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / DİK; Saldırı, Harde Dewreş’e, Reya Haqi’ye yapılmıştır

DİK; Saldırı, Harde Dewreş’e, Reya Haqi’ye yapılmıştır

05 Ekim 2019, 18:40

Nazımiye Düzgün Baba Cemevi, yönetim kurulu üyesi Hakkı Aradağ’a yapılan çirkin saldırıya tepki gösteren Dersim İnşa Kongresi (DİK), Tarih, Dil, Kültür ve İnanç Komisyonu bir açıklama yaptı.

Alevilere karşı yine son zamanlarda aratarak devam eden saldırılara dikkat çekildiği açıklama şöyle;

Saldırı, Harde Dewreş’e, Reya Haqi’ye yapılmıştır

Ocakları, ziyaretleri ve kutsal coğrafyası ie adeta bir bütün olarak Alevilerin ortak inanç merkezi durumunda olan Dersim’de “Hakkı Aradağ’a yapılan saldırı, Dersim coğrafyasına, Harde Dewreş’e, Reya Haqi’ye, yani  Hakikat Yolu'nun Takipçilerine yapılmıştır‘ denilen açıklamada şu görüşler ifade edildi.   

Yaptığı açıklamada DİK; ‘‘Hakkı Aradağ şahsında Dersim kimliğine, inancına ve kültürüne yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve sonuna kadar hem Düzgün Baba Cemevinin ve hemde Hakkı Karadağ’ın yanında olacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Benzer saldırıların bir devlet politikası olarak on yıllardır sürdürüle geldiği vurgulanan açıklamada devamla, Dersim üzerindeki kuşatmanın had safhaya ulaştığı, Dersimli siyasetçi, sanatçı, bilim insanı, gazeteci-yazar, aydın, insan hakları savunucuları, akademisyen ve inanç önderlerinin bir haq arayışı  olarak; barış, demokrasi, kardeşlik ve özgürlük mücadelesi verdiğinden ötürü devletin ve yerli işbirli,kçilerinin hedefi haline geldiği vurgulandı.

Bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz

Dersim İnşa Kongresi, ‘Tarih, Dil, Kültür ve İnanç Komisyonu‘ olarak Hakkı Aradağ şahsında Düzgün Bawa Cemevine ve esas olarakta Harde Dewreş’e, Reya Haqi’ye, yani  Hakikat Yolu'nun Takipçilerine yapılan bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz.

DİK olarak, Koçqiri’de Dersim’e uzanan ve günümüze değin devam eden soykırım, katliam, asimilasyon, sürgün vb politikalar ile adeta bir viraneye çevrilmiş kutsal coğrafyamızı ve büyük Dersim’i, kimlik, dil, inanç, kültür ve ekolojik olarakta her daim koruyacağımızı herkesin bilmesini isteriz.

Bütün bu asimilasyoncu ve baskıcı yaklaşımlara rağmen Harde Dewreş direnmeye, haksızığa ve zalimlere biat etmemeye devam edecektir. Munzur özgür akacaktır, Dersimliler ayaktadır ve kutsal coğrafyasına sahip çıkmaya devam edecektir. Kürt-Alevi Kızılbaşlar, yani Reya Haqi, yani hakikat yolu'nun takipçileri onurlu duruşlarında taviz vermeyerek yollarına devam edeceklerdir.

Hakkı aramak için birlik içinde delil olmaya devam edeceğiz

‘Dersim İnşa Kongresi (DİK), ‘Tarih, Dil, Kültür ve İnanç Komisyonu‘ olarak haq yolunda hakkı aramak için delil olmaya devam edeceğiz’ diye devam eden açıklamanın sonunda, ‘Farklı kimlik, dil, kültür ve inançlara ev sahipliği yapmış ve hala bu zenginliğini korumaya çalışan Dersim coğrafyasının birliği ve beraberliği her zamankinden çok daha fazla öneme sahiptir. Dersim başta olmak üzere Kürdistan ve Anadolu coğrafyasında yaşayan Alevilerin kalmış olduğu negatif ayırımcılık ve baskılar ancak ve ancak Alevilerin birliği ile mazlumlar cephesinin güçlenmesiden geçmektedir’ denilen açıklamanın sonunda, ‘Saldırıya uğrayan Hakkı Aradağ’a, Nazimiye Düzgün Bawa Cemevine ve yöneticilerine geçmiş olsun diyor ve Dersim İnşa Kongresi olarak zalimlere karşı mazlumların yanında yer alarak parçalı duruşun yerine birlik, beraberlik ve dirlik içinde ezilen halkların ve inançların birliği için çaba gösteriyoruz’ denildi.  

Dersim İnşa Kongresi (DİK), Tarih-Dil-İnanç ve Kültür Komisyonu

05.10.2019 / Almanya

Bu haber 1281 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..