Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 2019'un 'Özel Siyasi Cesaret Ödülü' Demirtaş'a verilecek

2019'un 'Özel Siyasi Cesaret Ödülü' Demirtaş'a verilecek

01 Ekim 2019, 18:28

Almanya merkezli uluslararası İlerici İttifak bu yıl 'Özel Siyasi Cesaret Ödülü'nü HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verecek.

İlerici İttifak (Progressive Alliance), “2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü”nü Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verecek.

HDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hişyar Özsoy, bianet’e yaptığı açıklamada İlerici İttifak’ın 15 Kasım’da Stockholm’de yapacağı toplantıda Demirtaş’a ödül vereceğini söyledi.

Demirtaş’ın 18 Eylül’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’de görülen duruşmasına da değinen Özsoy, “AİHM’den yakın zamanda birçok şeyi etkileyeceğini düşündüğümüz önemli bir karar çıkmasını bekliyoruz. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri, Selahattin Demirtaş’ın duruşmasında üçüncü taraf olarak dahil olmuş ve Selahattin Başkanın lehine güçlü bir savunma yapmıştı. Farklı yerlerden birçok destek söz konusu. Fakat AKP-MHP ittifakı dışardan gelen bütün eleştirilere ve yerine getirilmesi gereken tüm uygulamalara kendini kapatmış durumda. Bu da sadece mevcut iktidarın değil, dışarıda Türkiye’nin de imajını çok fazla zedeliyor” dedi.

İLERİCİ İTTİFAK NEDİR?

İlerici İttifak, 22 Mayıs 2013’te Almanya’nın Leipzig kentinde kuruldu. İttifak’ın dünya çapında 140 üyesi bulunuyor. Türkiye’den ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve HDP üyeler arasında yer alıyor.

İlerici İttifak’ın başlıca ilkeleri demokrasi, cinsiyet eşitliği, adalet, dayanışma, insan haklarının geliştirilmesi, barış, iklim değişikliği ile mücadele ve küreselleşmenin sosyal yönünün güçlendirilmesi.

Bu ağa dahil olan siyasi partiler, partilerin yapısı ve organizasyonu, seçimlerin yönetilmesi, seçim kampanyaları ve küresel politikaların geliştirilmesinde bilgi paylaşımında bulunuyor.

Bu haber 438 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..