Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Seyit Rıza Meydanı’nda aşure lokması pay edildi

Seyit Rıza Meydanı’nda aşure lokması pay edildi

15 Eylül 2019, 10:20

‘Lokmalarımızı; Ezilen, Zulme Uğrayan, Yok Sayılan Cümle Canlara Adıyoruz’ Nazımiye Düzgün Baba Cemevi, Muharrem ayı vesilesiyle Dersim Seyit Rıza Meydanı’nda aşure lokması pay etti.

Nazımiye Düzgün Baba Cemevi Dersim Seyit Rıza Meydanı’nda aşure lokması pay etti.  ‘Hak aşkıyla boyun eğmedik, ya Xızır deyip divana durduk’ denilerek yapılan aşure lokmasına Ocak pirleri, Düzgün Baba Cemevi’nde hizmet yürüten canlar, siyasi parti ve kurum temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Cemevi Dernek Başkanı Sinan Kırmızıçiçek, “Nasıl 1400 yıl önce zulme, zorbalığa, ihanete karşı Kerbela’da direniş ile sembolleşen, yezide, ordusuna diz çökmeyip direnerek şehit düşen Hz. Hüseyin car ise o günden bugüne yezidler ve onların halklar üzerinde yarattığı Kerbelalar yaşatıldı” ifadelerini kullandı.

Kırmızıçiçek, aşure lokmasını 37/38’de Dersim’de, Maraş’ta, Sivas’ta, Çorum’da, Roboski’de 12 Eylül’de, 10 Ekim’de yaşamını yitiren canlara adadıklarını belirtti.

“HAK VE ADALET MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”

Kırmızıçiçek, kimliğe, inanca, kültüre sahip çıkacaklarını ve yüzlerini kendi gerçekleiklerine döneceklerini belirterek “Yol talipleri olarak bu gerçeklikten hareketle üzerimizdeki bu karabulutları dağıtacak ve halkımızın etrafını kuşatan gericiliği dağıtmanın yolu toplumsal değerlerimizin etrafında bir araya gelip birliğimizi ve beraberliğimizi daha güçlü kılarak hak ve adalet için mücadelemizi yükselteceğiz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kureyşan Ocağı piri Cemal Can’ın verdiği gülbengle aşure lokmaları pay edildi.

PİRHA/DERSİM

Bu haber 355 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..