Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / AKP’den HDP’lilere linç girişimi

AKP’den HDP’lilere linç girişimi

28 Nisan 2016, 18:49

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Meclis Genel Kurulu’nda AKP’nin suçlarını ortaya koyan ve Kürdistan’da devam eden devlet terörüne dikkat çeken bir konuşma yapmak istedi.

Genel Kuruldaki konuşmasında devlet tarafından katledilen sivilleri anan Encü, AKP’lilerin saldırısına uğradı.

Dün Meclis Genel Kurulu’nda AKP’nin Kürdistan’daki suçlarını dikkat çeken bir konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, kürsüde konuşma yaptığı süre boyunca AKP’lilerin sözlü sataşmalarıyla karşılaştı. Sözlü sataşma Encü ve mecliste bulunan diğer HDP'liler fiziki saldırıya dönüştü.

Zaman zaman yumruklaşmaların yaşandığı saldırı sırasında bir AKP'li milletvekilinin HDP sıralarına giderek "Teröristler dışarı" diye bağırdığı duyuldu.

AKP'li faşistler, suçluluk telaşı ile HDP'li milletvekillerini linç etmeye çalıştı. Çıkan arbedede HDP'li vekiller Ferhat Encü, Ayhan Bilgen ve Çağlar Demirel hafif şekilde yaralandı. HDP'nin kadın vekilleri Hüda Kaya ve Burcu Özkan Çelik de yine AKP'li vekillerce tartaklandı. 

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Kolluk kuvvetlerinin katlettiği sivilleri andığım için şahsıma linç girişiminde bulundular. Neymiş kolluk kuvvetleri katletmezmiş. Öyle mi? Azıcık onurunuz olsa bunu bana demezsiniz. Zira ben 34 akrabası kolluk kuvvetleri tarafından katledilmiş bir insanım. Hani katletmezdi? Şahsıma linç girişiminde bulunmaya teşebbüs eden AKP milletvekilleri sizden korkan sizden daha alçak olsun."

 

Bu haber 831 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Prof. Dr. Bedriye Poyraz, Dersim’deki tarikat örgütlenmesinde Munzur Üniver..