Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Hüseyni duruşla direneceğiz"

"Hüseyni duruşla direneceğiz"

09 Eylül 2019, 15:40

Dersim'de kayyum gasplarına karşı oturma eyleminde konuşan HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, "Yezitler olduğu sürece Hüseyni duruşu sergileyenler de olacak" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü’nün, Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine karşı sürdürdüğü oturma eylemine dün akşam HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da katıldı. Seyit Rıza Meydanı’ndaki eylemden önce konuşan Kenanoğlu, havuz medyasının, halkın bu serzenişini, karşı koyuşunu görmeyip, manipülasyonlarını ortaya koymaya çalıştığını söyledi. Kenanoğlu, "Bizim açımızdan halkın gündemi farklıdır, bizim gündemimiz halkın gündemidir. Seçilmiş belediye eşbaşkanlarımızın görevden alınmasına, belediyelerimizin gasp edilmesine karşı sesimizi kesmeyeceğiz, susmayacağız" dedi.

‘YEZİT BİR ZİHNİYETTİR'

Muharrem ayında olduklarını hatırlatan Kenanoğlu, şu mesajları verdi:
“Kerbela’dan günümüze mazlum halklar için matemlerimizi tutmaya devam ediyoruz. Kerbela’da nasıl zulüm olmuşsa, Dersim 1938’de aynısı yapılmıştır. Yurdun dört bir tarafında da aynı Kerbela zulmü devam etmektedir. Yezit, bir dönemin şahsı değil; Yezit bir anlayıştır. Zalimlerin vücut bulduğu bir sıfattır.
Yezitler olduğu sürece Hüseyni duruşu sergileyenler var olmaya devam edecektir."

Bu haber 338 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..