Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim HDP: Kayyımlara karşı direnmeye devam edeceğiz

Dersim HDP: Kayyımlara karşı direnmeye devam edeceğiz

04 Eylül 2019, 16:48

Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Örgütü, kayyım atamalarına karşı oturma eylemine bugün de devam etti.

Sanat Sokağı’nda yapılan oturma eylemine siyasi parti ve kurum temsilcileri, Peri Belediye Eş Başkanları, il eş başkanları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

“KAYYIMLAR, GÜCÜNÜ CEZASIZLIK ANLAYIŞINDAN ALMAKTADIR”

Açıklamayı okuyan HDP Dersim İl Eş Başkanı Özlem Toprak, “Seçilmiş Belediye Eş Başkanlarının yerine atandıkları günden 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlere kadar hiçbir hukuksal gerekçe göstermeden dile, kültüre, doğaya, ekonomiye, kadınların kazanılmış haklarına, çocukların anadilinde eğitim görmesine saldıran kayyımlar hakkında soruşturma açılıp yargılanmaları gerekirken Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine yeni kayyımlar atanmıştır. Tam bir kültürel ekonomik ve siyasal kırıma dönüşen kayyım uygulamaları merkezileşme ve tekçi politikalarının bir ürünüdür. Kayyımlar halkın kültürel değerlerinin, anadilinin, doğanın, kadının, sanatın ve Kürt düşmanıdır. Gücünü de Ankara’dan desteklenen cezasızlık anlayışından almaktadır” ifadelerini kullandı.

“EYLEMLER, KAYYIMLAR GERİ ÇEKİLENE DEK SÜRECEK”

“Haftalardır ülkenin her tarafında kayyım ve onların temsil ettiği anlayışa karşı sokaklarda omuz omuza direndiğimiz halklarımız, kadınlar, gençler, bileşenlerimiz, ittifaklarımız, milletvekillerimiz, kurum temsilcileri, dost siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ile birlikte direnmeye devam edeceğiz” diyen Toprak, eylemlerin kayyımlar geri çekilene, belediye eş başkanları görevlerine dönene kadar süreceğini belirtti.

Sessiz gerçekleşen oturma eylemi, alkışlarla son buldu.

PİRHA/DERSİM

Bu haber 336 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..