Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / FEDA Avusturya Alevi Kültür Merkezi açıldı

FEDA Avusturya Alevi Kültür Merkezi açıldı

26 Ağustos 2019, 12:09

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Avusturya’nın başkenti Viyana’da Alevi Kültür Merkezi açılışını yaptı.

Merkez, Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) çatısı altında faaliyet yürütecek. Açılışa merkezin eşbaşkanları Hediye İmanlı ve Şahin Kuçin ile FEDA Eşbaşkanı Veli Kaya, Yeşiller Partisi’nden Berivan Aslan, Civaka Azad ada Nurcan Güleryüz, Kamil Dede ve Dursun Dede katıldı. Dursun Dede, açılışta gülbank okurken, merkezin eşbaşkanları katılımcılara teşekkür konuşması yaptı. Şahin Kuçin, Kürtler ve demokratik çevrelerin birlik olmasının önemine vurgu yaptı.

FEDA Eşbaşkanı Veli Kaya, örgütlenmenin önemine vurgu yaparak, kurumsal çalışmalar için üye olma ve üye kazandırmanın öneminden bahsetti. Yeşiller Partisi’nden 29 Eylül’de yapılacak parlamento seçimlerinin vekil adayı Berivan Aslan, farklı kültürler, inançlar ve kimliklerin birlikte yaşamasının önemli olduğunu kaydetti. Lokmaların dağıtıldığı açılışta, Naime Can bir müzik dinletisi verdi.

Bu haber 453 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..