Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ‘Yaşam hakkımızı engelleyenlere boyun eğmeyeceğiz’

‘Yaşam hakkımızı engelleyenlere boyun eğmeyeceğiz’

23 Ağustos 2019, 20:33

HDP Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek, HDP’li belediyelere kayyım atanmasına ilişkin PİRHA’ya konuştu. Çiçek, “Bu artık onur mücadelesidir. Bize gözdağı verenlere, yaşam hakkımızı engelleyenlere, hayatımıza müdahale ederek, cezaevi ve ölümle tehdit edenlere boyun eğmeyeceğiz” dedi.

HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına tepkiler sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek, kayyım atamalarına, Dersim’de ve tüm bölgede yaşanan gözaltılara tepki gösterdi.

“KAYYIM ATANAN BELEDİYELERDE USULSÜZLÜKLER VAR”

Çiçek, “Her şey çok açık ortada. Ortadoğu ülkelerinde bile böyle bir uygulama yok. Şu anda muhalifimsin, sana belediye başkanlığı yaptırmayacağım mantığı işliyor. Kayyım atanan bütün belediyelerde inanılmaz derecede yolsuzluk vardı. Usulsüzlük ve yolsuzluk batağına batmıştır. Türkiye’de artık bütün insanların, AKP’ye oy veren insanların dahi gelecekleri açısından bu usulsüzlüğe, zorbalığa, haksızlığa karşı durmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yaşananların memleket düşmanlığı olduğunu dile getiren Çiçek, “Bütün insanlarımızın bu konuda duyarlı olmaları gerekir. Yapılanlar sadece HDP’ye yapılan bir saldırı değildir. Muhalif HDP olduğu için, usulsüzlükleri HDP ortaya çıkardığı için HDP’ye saldırılıyor” diyerek halkları ortak mücadeleye çağırdı.

“KILIÇDAROĞLU NE YAPMAMIZI BEKLİYOR?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz’ sözlerine tepki gösteren Çiçek, “Soruyorum Kılıçdaroğlu’na ne yapmamızı istiyor? Belediye başkanlarımız hakkında ufak bir soruşturma veya kovuşturma yokken belediyeye el koyuluyor, çalışanlar gözaltına alınıyor, milletvekilleri ve halk şiddete uğruyor, gözaltına alınıyor. Bize ne yapmalarını bekliyorlar” diye konuştu.

“ONUR MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ”

Yaşananlara karşı ses çıkartılması gerektiğini savunan Çiçek, şunları kaydetti:

“Bu artık onur mücadelesidir. Hak mücadelesinden çok öteye geçti, onur ve şeref mücadelesidir. Tamamıyla Ortaçağ, feodal tarzda yapılan haksızlığa karşı mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Geri adım atmayacağız. Bize gözdağı verenlere, yaşam hakkımızı engelleyenlere, hayatımıza müdahale edenlere, cezaevi ve ölümle tehdit edenlere boyun eğmeyeceğiz.”

PİRHA/DERSİM

Bu haber 345 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..