Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / HDK'den bayram mesajı: Onurlu bir barışa vesile olsun

HDK'den bayram mesajı: Onurlu bir barışa vesile olsun

12 Ağustos 2019, 08:32

HDK Halklar ve İnançlar Komisyonu Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, bayramın onurlu bir barışa vesile olmasını diledi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Komisyonu, Kurban Bayram’ı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tüm İslam aleminin ve halkların bayramının kutlandığı mesajda, bayramın onurlu bir barışa vesile olması dileğinde bulunuldu.
 
Kurban Bayramı’nın tarihi arka planında gerekçesi ne olursa olsun, hiçbir insanın, hiçbir şeye kurban edilmemesi ilkesinin olduğu kaydedilen mesada, “İslam dininin en mübarek günlerinden biri olan Kurban Bayramını halkı Müslüman olan ülkelerin içinde bulunduğu, İslam’a ve insanlığa yakışmayan bir ortamda kutlamaktayız” denildi. 
 
Bayram mesajının devamında şu ifadeler kullanıldı: “Ne yazık ki savaşların, ölümlerin yıkımların en ağır sonuçlarını yaşıyoruz. Dünya’ya ve Ortadoğu’ya hükmetmek isteyen güçler hakların yaşamlarını cehenneme çevirmişlerdir. Dayattıkları bu düzen; adalet, kardeşlik, dayanışma ve özgürlük gibi insanlık adına yaratılmış tüm değerlerin anlamını yitirmesine sebep olmuştur. 
 
KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN
 
Dileğimiz; başta Müslüman alemi olmak üzere halklarımız ve komşularımız Rojava, Suriye, Irak, Yemen, Afganistan ve Filistin’de yaşananlar olmak üzere bölgede ki ve dünyada ki tüm savaşların son bulması, acıların savaşların bittiği bir dünyada halkların barış ve eşitlik içinde yaşamasıdır. HDK Halklar ve İnançlar Komisyonu olarak böylesi bir atmosferde idrak ettiğimiz bu mübarek Kurban Bayramının Kürdistan ve Türkiye halklarına, tüm İslam alemine onurlu bir barış, sarsılmaz bir kardeşlik, hiç kimsenin kimseyi ezmediği, sömürmediği, hor görmediği, inkar etmediği, hiçbir insanın hiçbir gerekçe ile hiçbir şeye kurban edilmediği, eşit ve özgür bir yaşama vesile olmasını diliyor Kurban Bayramınızı kutluyoruz.”
Bu haber 404 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..