Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Ayaz-Nupelda ve Engin Eroğlu için kampanya:

Ayaz-Nupelda ve Engin Eroğlu için kampanya:

04 Ağustos 2019, 10:43

Almanya'da yaşayan genç çiftin Ayaz ve Nupelda ile Engin Eroğlu'nun aileleri için başlattığı dayanışma kampanyası büyük destek gördü.

Almanya'da yaşayan Yozgat ve Erzincanlı Cem-Hasret Aslantaş çifti, Dersim'de patlayıcıların infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden, çocuk yaştaki Ayaz ve Nupelda ile Munzur Çayı'na düşen Engin Eroğlu'nun aileleri için kampanya başlattı.

Kampanyaya ilişkin açıklama yapan çift, "Engin kardeşimizin karakteri, yaşam tarzı, ilgi alanları, kültürüne, diline, sazına, sözüne, doğasına, hayvanına olan sevdasını gördüm videolarda. Çok yakınlık hissettik kendisine" dedi.

'ENGİN ADINA DAĞITILAN OYUNCAKLAR ELLERİNDEYDİ'

Cem Aslantaş, eşinin, "Zaten Erzincan’a gideceğiz bu sene, giderken de aileye yardım toplayıp onlara teslim edelim” dediğini aktarırken, "Engin’i en iyi şekilde anlatan yazılar, resimler, videolar hazırladım ve paylaştım. Yardım etmek isteyenlere çağrıda bulundum. 23 saat sonra kapatmak zorunda kaldım hesabı, başını alıp gitti yardım kampanyası" dedi.

"Daha o kampanya kapanır kapanmaz Nupelda ve Ayaz yavrularımız vahşice hayata veda ettiler" diyen çift, şunları aktardı:

"Hatta Engin'in adına oyuncak dağıtılmış öğrenciler tarafından bu yavruların bir görüntüsünü Ferhat Tunç’un sayfasında gördüm. Ellerinde 'Engin Eroğlu anısına' yazılı balonlar, oyuncaklar vardı. Ferhat Tunç ile iletişim kurdum ve onun da desteği bizi ayrıca cesaretlendirdi. Kampanya süresi boyunca bizimle iletişim içindeydi, ailelerle bir araya geldiğimiz ana kadar. Kendisine özelikle teşekkür ediyorum, desteği ve bize güvendiği için. Dersim'de Eroğlu ve bizim aramızda iletişim köprüsünü oluşturan Serpil Duran Polat’a da ayrıca teşekkür ediyoruz. Nupelda ve Ayaz kardeşler için yardım kampanyası çok büyüdü ve 12 saat sonda durdurmak zorunda kaldık."

AİLELER ZİYARET EDİLDİ

Çift, aileyle görüşmelerine ilişkin de şunları söyledi:

"Erzincan’a geldik. Buradan minibüs tuttuk. Ailelere erzak torbaları hazırlayıp yola çıktık ve onları ziyaret ettik. Bu kadar acıya rağmen bize o kadar candan davranmaları, bizi en iyi şekilde ağırlama çabasını göstermeleri bizi daha çok yaraladı. Kendi dertlerimizden utanır olduk. Derdimiz yokmuş bizim. Gerçekten.

Aile, maddi yardımdan fazla manevi desteklerin iyi geldiğini bize belirtti ve iki aile de şöyle dedi; 'Lütfen lütfen çocuklarımızın resimlerini, videolarını paylaşacaklarına halkımız onlar için başlatılmış olan imza kampanyalarını paylaşsınlar, desteklesinler. Ancak çocuklarımıza böyle adalet gelir.'

Tabii para çocuklarını geri getirmez veya acılarını dindirmez ama bu zor süreç içinde onlara biraz destek olur diye düşündük."

'HER BÖLGEDEN DESTEK GELDİ'

Cem-Hasret Aslantaş çifti, "Bize destek verenler sadece Dersim, Erzincan, Elazığ halkı değildi. Tam tersine Egelisi, Karadenizlisi, İç Anadolusu bize destek verdi. Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü. Almanlar bile para yolladılar" diyerek, destek olan herkese teşekkür etti.

Kampanya kapsamında 70 bin Euro'dan fazla destek toplandı.

kaynak: artigercek

Bu haber 312 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..