Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim’de ‘afet bölgesi’ ilan edilen 8 köye yıkımı kararı

Dersim’de ‘afet bölgesi’ ilan edilen 8 köye yıkımı kararı

01 Ağustos 2019, 08:33

DERSİM- Ovacık Kaymakamlığı, “afet bölgesi” ilan ettiği 8 köyün boşaltılması ve yıkılması kararı aldı.

Dersim'in Ovacık Kaymakamlığı, ilçeye bağlı Arslandoğmuş, Gözeler, Yeşilyazı, Kuşluca, Yarımkaya, Yaylagünü, Molaaliler ve Buzlutepe köylerini “afet bölgesi” ilan etti.   Alınan bu karar sonrası söz konusu 8 köyün muhtarlıklarına yollanan tebligatlarda, afet bölgesi ilan edilen köylerinin boşaltılması ve var olan evlerin yıkılması gerektiği ifade edildi.

Ovacık Kaymakamı Selçuk Haskırış imzası ile köy muhtarlıklarına gönderilen 13 Haziran tarihli yazıda şu ifadeler yer aldı:

“7269 sayılı kanunun 14. Maddesinde “Belediyesi olan yerlerde belediyeler, olmayan yerlerde ihtiyar meclisleri bu yasaklanmış afet bölgesi hükmünü uygulamakla görevlidir. Hilafına hareket edildiği takdirde, mevcut ve yapılmakta olan binalar, yıkma parası yıkıntı malzemeden karşılanmak, yetmemesi halinde kalan kısmı afetler fonundan tamamlanmak üzere vali ve kaymakamların emri ile yıktırılır” hükmü gereğince vatandaşların bölge kararı bulunan alanlardaki bütün konutların yıktırılarak konu ile ilgili olarak, ekli listelerde adı geçen vatandaşlarımıza tebliğ edilerek Tebliğ ve Tebellüğ Belgelerinin İvedilikle Kaymakamlığımıza gönderilmesi, konu hakkında ayrıca Kaymakamlığımıza bilgi verilmesini rica ederim.”

Bu haber 333 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..