Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ''Bu kirli zihniyeti topraklarımızdan temizleyelim''

''Bu kirli zihniyeti topraklarımızdan temizleyelim''

28 Temmuz 2019, 09:46

Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Hozat’ta binlerin katılımıyla gerçekleştirilen konser etkinliğinde konuşan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Ayaz ve Nupelda Güloğlu’nu hatırlatarak, “Mayınları topraklarımızdan temizleyelim ama önce bu kirli Yezid zihniyeti topraklarımızdan temizleyelim” dedi.

19. Munzur Kültür ve Doğa Festival etkinlikleri sürüyor. Festival kapsamında Hozat ilçesi merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda konser etkinliği düzenlendi. HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu’nun da aralarında bulunduğu binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, sahneye, “Dersim’e, inancına, diline, kültürüne sahip çık” yazılı pankart asıldı. Konserde, “Dersim faşizme mezar olacak” sloganları atıldı. Ovacık’ta yaşanan patlamada yaşamını yitiren Ayaz (8) ve Nupelda (4) Güloğlu’na adanan festival kapsamında düzenlenen konserde konuşan CHP Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, sözlerine farklı tarihlerde Ovacık’ta yaşamını yitiren Engin Eroğlu, Nupelda ve Ayaz Güloğlu’nu anarak başladı. “Artık çocuklarımız başta olmak üzere insanlarımız ölmemeli” diyen Geyik, “Bu toprakları terk etmeme, bu topraklara sahip çıkma zorunluluğumuz var. İsteğimiz ve umudumuz insanlarımızın topraklarımıza geri dönmesidir” diye konuştu.

 

 

TUTSAK BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI SELAMLANDI

Ardından HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü söz aldı. Zazaca konuşan Önlü, 19 yıl boyunca bir çok kurum ve kişinin Munzur Kültür ve Doğa festivaline emek verdiğini söyledi. Dersim’in sürgün ve tutsak belediye eşbaşkanlarını hatırlatan Önlü, “Belediyelerde bu halkın dilini inancını hayata geçirmek isteyen isimler vardı. Songül başkan sürgünde. Mehmet Ali Bul, Edibe Şahin, Nurhayat Altun rehin alındı. Buradan bütün tutsaklara güçlü bir alkışla selam yollayalım. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Eren Erdem de rehin alındı. Buradan onlara da selamlarımızı yolluyoruz” diye konuştu.

“FAŞİST ZİHNİYETİ TOPRAKLARIMIZDAN TEMİZLEYELİM”

“90 yıldır bu topraklarsa bu halkın dilinin kültürünün inkar edilmesi nedeniyle katliamlar yaşanıyor” diyerek Ayaz ve Nupelda’yı hatırlatan Önlü, “Tabiki mayınları temizleyelim ama ilk önce bu kirli zihniyeti, faşizmi topraklarımızdan temizleyelim. İnancımızı, dilimizi kirleten bu münafık yezid zihniyeti topraklarımızdan temizleyelim”ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Grup Abdal, Yılmaz Çelik,Ender Balkır, Hüseyin Güneş, Devrim Bozkurt, Şenol Akdağ, Olgun Şimşek, Gule MAYERA, Gelengül Üstündağ ve Nilüfer Akbal Zazaca ve Türkçe ezgiler seslendirdi.

PİRHA/DERSİM

Bu haber 286 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..