Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / HPG’den Ayaz ve Nupelda Güloğlu’nun ailesine başsağlığı

HPG’den Ayaz ve Nupelda Güloğlu’nun ailesine başsağlığı

19 Temmuz 2019, 09:38

“Geçmişten bugüne Dersim üzerinde özel kirli planlar yapan işgalci devlet, Kürt insanını her gün katlettiği gibi yaptıkları bu katliamları da büyük yalanlar uydurarak kamuoyunu aldatmaya çalışmaktadır”

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyünün Çakılyayla mezrasında15 Temmuz günü Ayaz ile Nupelda Güloğlu kardeşlerin yaşamını yitirmesi olayına ilişkin “Faşist TC devleti yıllardır bu yaylalara gelen bölge halkını korkutup sindirilerek bu alanları insansızlaştırmaya çalışmaktadır. Kürdistan’ın birçok yerini savaş alanına çeviren işgalci TC ordusu yaptıkları işgali ve katliamları meşru kılmaya çalışarak işgal kapsamlarını daha da genişletmek istemektedir” dedi.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “15 Temmuz tarihinde Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyü Çakılyayla mezrasında meydana gelen bir patlamada Ayaz ve Nupelda Güloğlu kardeşler yaşamını yitirmiştir. Bu olay ardından işgalci TC devleti bu olayın güçlerimiz tarafından yapıldığına dair yalan haberler servis etmiştir. İşgalci TC devletine bağlı özel savaş birimleri tarafından alçakça bir şekilde planlanan bu olayda çocuklar hedeflenmiştir. Faşist TC devleti yıllardır bu yaylalara gelen bölge halkını korkutup sindirilerek bu alanları insansızlaştırmaya çalışmaktadır.

Kürdistan’ın birçok yerini savaş alanına çeviren işgalci TC ordusu yaptıkları işgali ve katliamları meşru kılmaya çalışarak işgal kapsamlarını daha da genişletmek istemektedir. Geçmişten bugüne Dersim üzerinde özel kirli planlar yapan işgalci devlet, Kürt insanını her gün katlettiği gibi yaptıkları bu katliamları da büyük yalanlar uydurarak kamuoyunu aldatmaya çalışmaktadır. Değerli halkımız yapılan bu özel savaş politikalarına karşı duyarlı olmalıdır.

Kürdistan’da yapılan her katliama karşılık özgürlük gerillası işgalci TC ordusundan en ağır bir şekilde hesap soracağı dost ve düşman tarafından iyi bilinmelidir. Halkımıza yönelik kirli amaçlarını gerçekleştirmek için çok bilinçli bir biçimde insanlık dışı yöntemlerle halkımıza dönük yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor; bu alçakça saldırıda yaşamını yitiren Ayaz ve Nupelda kardeşlerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz.”

kaynak: RRojnews

Bu haber 307 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..