Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Cambridge’de Alevi Festivali yapıldı

Cambridge’de Alevi Festivali yapıldı

25 Nisan 2016, 21:39

Bu yıl 6’ncı düzenlenen Britanya Alevi Festivali Cambridge Üniversitesi’nde yapıldı. Festivale katılımın yüksek olduğu gözlenirken hak için de semah dönüldü.

Cambridge’de  bugün (24 Nisan Pazar günü) saat 13.00’te başlayan Britanya Alevi Federasyonuna binlerce kişi katıldı. Festivalin açılışının gerçekleştiği Cambridge Üniversite’nde semah ve deyişlerin yanı sıra konuşmalar yapıldı. Britanya Alevi Federasyonu tarafından yapılan açılış konuşmasında Cambridge Üniversitesi’nde gerçekleşen açılış buluşmasına katılanlara teşekkür edildi. Ücretsiz ulaşım imkanı sağlanan festivale İAKM ve Cemevi önünden araçlar kalktı.

Geçtiğimiz yıl Oxford Üniversitesi’nde yapılan açılış töreninin ardından Londra’da devam eden festival etkinliklerine binlerce kişi katılmıştı. Hackney Downs Park’ta gerçekleştirilen ve tüm gün süren etkinliklerde 10 binden fazla insan Bournemouth, Edinburg, Nottingham, East Midlands, Doncaster ve Glasgow gibi Britanya’nın çeşitli bölgelerinden gelerek Londra’da buluşmuştu. Sade vatandaşların yanı sıra İngiliz siyasetçilerin de katıldığı festivalin geçen yılki konukları arasında Tottenham İşçi Partisi Milletvekili David Lammy, Enfield North İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan, Enfield bölgesi İşçi Partisi lideri Doug Taylor, Enfield Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Karahasan, Ahmet Öykener, Suna Hurman gibi isimler yer aldı.

(Alevinet)

Bu haber 573 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..