Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Nadire Yoslun için anıt mezar yapıldı

Nadire Yoslun için anıt mezar yapıldı

08 Temmuz 2019, 12:38

Almanya’daki evinde 8 Mart 2018 tarihinde kalp krizi sonucu hayata veda eden kadın aktivist Nadire Yoslun için anıt mezar yapıldı.

Kadın aktivist Nadire Yoslun için anıt mezar yapıldı.

Almanya’daki evinde 8 Mart 2018 tarihinde kalp krizi sonucu hayata veda eden kadın aktivist Nadire Yoslun için anıt mezar yapıldı.

Anıt mezarın açılışı kapsamında, Yoslun’un çocukluğunun geçtiği Dersim merkez köylerinden Paxe Havig’e bağlı Tulık mezrasında bir tören düzenlenecek.

9 Temmuz Sallı günü (Yarın) saat 14:00’te gerçekleşecek törene ailesi, köylüleri ve yoldaşları katılacak.

FERHAT TUNÇ KATILAMAYACAK

Nadire Yoslun’un, hakkındaki hapis cezası ve sayısız dava nedeniyle sürgünde bulunan ağabeyi, Sanatçı Ferhat Tunç, törene katılamayacak.

DAM: TÜM DERSİMLİLERİ BEKLİYORUZ
Törenin sorumluluğunu üstlenen Dersim Araştırmaları Merkezi (DAM) adına Selman Yeşilgöz, “Bu anıt, mücadeleci bir Dersim kadını olarak Nadire’nin anısını ölümsüzleştirecektir. Nadire’nin ağabeyi ve aynı zamanda DAM – Dersim Araştırmaları Merkezi yöneticimiz, Sanatçı Ferhat Tunç’un yokluğunu hissettirmeyeceğiz. Tüm Dersimlileri bu törene bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu haber 427 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..