Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Madımak ve Çorum anıldı, Can lokmaları pay edildi

Madımak ve Çorum anıldı, Can lokmaları pay edildi

08 Temmuz 2019, 10:33

Almanyanın Frankfurt yakınlarındaki Oberursel kasabasında Sivas ve Çorum katliamlarında yaşamını yitirenler anıldı, Can lokmaları pay edildi.

Hochtaunus-Oberursel AKM'de Sivas ve Çorum katliamlarında yaşamını yitirenler 'Demokrasi şehidlerimizi anıyoruz' adı altında anıldı.

Almanyanın Frankfurt yakınlarındaki Oberursel kasabasında faliyetlerini sürdüren Hochtaunus Alevi Kültür Merkezi (H-AKM) Sivas ve Çorum katliamlarında yaşamını yitirenler için bir anma gerçekleştirdi.

AKM yöneticileri ve üyelerinin hazır bulunduğu anmada Pir Sami Eycan tarafından gulbang verilerek Çeraların uyandırılması ile birlikte saygı duruşu yapıldı.

AKM Eşbaşkanı Yusuf Gök'ün 'Birlik olalı hesap soralım' diyerek yaptığı açılış konuşması sonrası Can Kasapoğlu, 'Sivas'a nasıl gelindi?' diyerek 93 Türkiyesinin bir analizini yaptı. Kazım Dursun, İsmail Sönmez vd katılımcıların değerlendirmelerinin ortak noktası ise; Alevilerin birliği, beraberliği, örgütlülüğüne vurgu yapılarak dostunu-düşmanını iyi tanıması gerektiğinin bir kez daha altı çizildi.

Geçmişte olduğu üzere günümüzde de Alevilerin yolunun ne saraylardan ne de Ankara'dan geçmeyeceğine vurgu yapılan değerlendimelerde Mazlumların birliğine ve bu cephenin güçlenmesie dikkat çekildi. Alevilerin dün olduğu gibi bugün de tehlikeler ve katliamlarla her an yüz yüze kalabileceği vurgusu yapıldı.. 

Yapılan konuşmalar ve değerlendirmelerden sonra ise AKM üyelerini hazırlamış olduğu 'Can Lokması' pay edildi..

Bilindiği üzere Sivas’taki Madımak Katliamı, 2 Temmuz 1993 tarihinde devlet eliyle gerçekleşmiş ve 33 k,işi yakılarak katledilmişti.

Çorum katliamı ise 1980 Mayıs-Temmuz aylarında, Alevi mahallesi Milönü’ne yapılan saldırı ile başlamış, resmi verilere göre en az 57 kişi katledilmiş, yüzlercesi yaralanmıştı.

Newededersim

Bu haber 376 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..