Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Öcalan’ın özgürlüğü için 8 yıldır nöbetteler

Öcalan’ın özgürlüğü için 8 yıldır nöbetteler

26 Haziran 2019, 10:22

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen ve 8’inci yılına giren Özgürlük Nöbeti eylemini, Avrupa’daki Kürt kurum temsilcileri devraldı.

Yapılan basın açıklamasında Kürt kurum ve örgüt temsilcileri Öcalan özgürleşene kadar mücadelenin kesintisiz sürdürüleceğinin mesajını verdi.
 

Avrupa Konseyi (AK)’nin yanı sıra İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Parlamentosu (AP) gibi kurumların olduğu Strasbourg şehrinde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 7’inci yılını geride bıraktı. AK binası önünde düzenlenen eylemin yıl dönümünde KCK, KNK, KCDK-E ve TJK-E’nin de aralarında olduğu çok sayıda kurumun temsilcisi, bir basın açıklamasıyla bu haftaki nöbeti devraldı.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ve Fatoş Göksungur ile çok sayıda diğer temsilcinin katıldığı basın açıklamasında, Öcalan’ın özgürlüğü sağlanana kadar mücadelenin süreceği vurgulandı.

‘Öcalan özgürleşene kadar mücadele’

Basın açıklamasında ilk olarak söz alan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Öcalan’ın sadece Kürtler için değil tüm Ortadoğu halkları için önemli olduğunu söyledi. Öcalan’ın yıllar sonra ilk kez 2 Mayıs’ta yaptığı açıklamanın tüm halklarda bir umut yarattığını hatırlatan Koç, bugünden sonra kendilerinin tek görevinin Öcalan’ın özgürlüğü olduğunun altını çizdi.KCDK-E ve bileşenleri olarak Öcalan’ın özgürlüğüne yönelik eylemlerinin süreceğini dile getiren Koç, Türk devletinin başta Güney Kürdistan olmak üzere saldırılarına karşı Kürt halkının ‘faşizm yok olana kadar’ mücadele edeceğini sözlerine ekledi. KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur ise, 7 yıl boyunca Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini sahiplenen tüm Kürdistanlıları ve dostlarını selamladığı konuşmasında  ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim’ şiarıyla başlatılan eylemlerin de devam edeceğini vurguladı.

‘İmha konseptine ortak olunmasın’

Basın açıklamasında söz alan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal da, Kürdistan’ın geneline yönelik savaş konseptinin sürdüğünü hatırlattı. Açlık grevlerinin tecrit konseptini kırdığına dikkati çeken Kartal, Strasbourg’daki AK ve diğer kurumların Kürtlere yönelik imha konseptine ortak oldukları eleştirisine yer verdi. Güney’e yönelik işgal girişimi dahil tüm imha çabalarının bu konseptin parçası olduğunu belirten Kartal, Türkiye ve Ortadoğu’daki sorunların çözümünün Öcalan olduğunun altını çizdi. Kartal, Avrupa ülkeleri ve kurumlarının bu savaş konseptine karşı durmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

SYKP’den ortak mücadele çağrısı

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Başkanı Tuncay Yılmaz ise kendilerinin de tüm halklar olarak, Öcalan ve tüm tutsaklar özgürleşene ve halklar eşit, özgür bir yaşama kavuşana kadar mücadele edeceklerini söyleyerek, “Sayın Öcalan’ın direnişi özgürlük zaferinin müjdecisidir” dedi.

TJK-E: Önder Apo Kürtlerin iradesi

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına konuşan Zozan Serhat da,  Öcalan’ın sesini kısmak isteyen güçlerin tüm çabalarına karşı Leyla Güven öncülüğünde 200 gün süren açlık grevlerini örnek göstererek; Öcalan’ın özgürlüğünün kadın hareketi için vazgeçilmez olduğunu dile getirdi.

Kürtlere birlik çağrısı

Basın açıklamasında Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) adına konuşan Refik Gaffur ise direnişin zaferi getirdiğinin görüldüğünü vurgulayarak, Kürtlerin birlik olmaları gerektiğini ve mücadeleyle hem Öcalan’ın hem de kendi özgürlüklerini sağlayacağını söyledi.

Kürt ulusunun zamana yayılmış bir yok etme politikasıyla karşı karşıya olduğunu söyleyen Kürdistan Komünist Partisi adına konuşan Kemal Bilgin ise uzun soluklu direnişlerle bu tür yok etme politikalarına karşı durulabileceğini vurguladı.

‘Öcalan özgürleştirilmeli’

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) adına konuşan Melek Ana da Öcalan’ın baskı altında olan tüm kesimlerin lideri olduğunu söyledi. Tecridin kırılmasına rağmen Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanmadığına dikkat çeken Melek Ana, tüm insanlık adına olması gerekenin Öcalan’ın özgürleştirilmesi olduğunu vurguladı.

KON-MED Eşbaşkanı Tahir Koçer ise, Kürt halkının birincil isteğinin Öcalan’ın özgürlüğü olduğunu söyledi. Kürt halkının sabrının kalmadığını söyleyen Koçer, tüm kesimlere mücadeleyi yükselterek, Kürtlerin ve insanlığın özgürlüğünün sağlanması çağrısı yaptı.

Gençlik adına konuşan tecride karşı direniş eylemcilerinden Merwan Botan ise, nöbet eyleminin sıradan bir eylem olmadığını söyledi. Botan, “Bizler de Gençlik Hareketi olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Önderliğimizle yaşayacak, onunla mücadele edeceğiz” dedi.

Basın açıklaması ardından 2012 yılında başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminde 3 yıl boyunca koordinatörlük yapan ve 2016 yılında yaşamını yitiren Munzur Emekçi anıldı. 

ANF/STRASBOURG

Bu haber 413 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..