Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / DAD: 23 Haziran, mücadelenin zaferidir

DAD: 23 Haziran, mücadelenin zaferidir

25 Haziran 2019, 13:12

“23 Haziran halkın demokrasi mücadelesi, yapılan irade gaspına karşı ortak mücadele ile Türkiye demokrasi geleceğini belirleyecek bir zafere imza atmıştır”

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi, YSK tarafından iptal edilen ve tekrarlanan 23 Haziran İstanbul seçimine dair açıklama yaptı. Açıklamada, “23 Haziran halkın demokrasi mücadelesi, yapılan irade gaspına karşı ortak mücadele ile Türkiye demokrasi geleceğini belirleyecek bir zafere imza atmıştır” denildi.

Demokratik Alevi Dernekleri Genel Merkezi, 23 Haziran’da tekrarlanan ve Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimine dair yazılı açıklama yaptı.

23 Haziran seçiminin halkların birlikte yaşama ve ortak demokrasi mücadelesi için bir perspektif olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, “Türkiye halklarının demokratik ısrarını kutluyor, halkların tercihini olgunlukla karşılama gücünü demokratik Türkiye’nin önünü açacak en olgun yaklaşım olduğunu belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

“İRADE GASBINA KARŞI ORTAK MÜCADELE ZAFERİDİR”

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

23 Haziran halkın demokrasi mücadelesi, yapılan irade gaspına karşı ortak mücadele ile Türkiye demokrasi geleceğini belirleyecek bir zafere imza atmıştır. Türkiye halklarının ortak demokrasi mücadelesi bir gelecek perspektifini içinde barındırmaktadır. Tüm Türkiye bürokratik ve demokrasi dinamiklerine Reya Heq / Hakk Yol Alevi inancımızın düsturu olarak açık çağrıda bulunmak elzem bir görevdir. Türkiye jeopolitik yapısı ve halklar dinamiği özelliği ile Ortadoğu ve dünyaya çözüm önerileri üretebilecek bir eşiktedir. Bu eşik Hakk olanın arzulanacağı ahlaki, sorumlu bir duygu ve diplomatik çözümleyicilikle gelecek örme gücüne açıktır. Ya halklarımızla Anadolu gerçeğini tüm dünyaya örnek kılacak, gerçeklerimizle yüzleşir vicdana yöneleceğiz ya da Eyüp kuyusunda zaman dolduracağız Hakk olanı yaşayana kadar.

 

 

Bu manada:

1) Türkiye demokrasi güçlerinin ortak mücadele ile taçlandırdıkları demokratik ısrar. Sonrası için çok daha derinlikli çözümlemelere kavuşacak birlikteliği sağlamalıdır. Bu süreç Gezinin anısıdır. Saygı duyulmayı fazlası ile hak etmektedir. Demokrasi güçlerinin özelde HDP’nin ve Kürt halkının bu iradeli demokratik direnci ideolojik aynılıklara kurban edilmemelidir.

2) Türkiye iktidar dinamikleri ve bürokratik oluşumları Türkiye halklarının demokratik cevabını popülist travmalardan uzak değerlendirmeli. Toplumun huzur ve barışma arzusunu doğru anlamalıdır.

3) Reya Heq / Hakk Yol Alevi kurumları süreci doğru tahlil edecek ve özendirecek ikrarlaşmalar için acil tarafı ile toplantılar organize etmeli. Sürecin pasif yedeklenen tarzından hızlıca sıyrılmalı Hakk Yol Alevi Halkların ortak yaklaşımını, projelerini ortaya koymalı. Halkların birlikte rızalı yaşam düsturunu güçlü açığa çıkarmalı ve politik kolaylaştırıcı görevini açığa çıkarmalıdır. Demokratik Alevi Dernekleri olarak rızalı görevlerin hepsini birlik ruhu ile Yol’a hizmet olarak algılayacağımızı belirtiriz.

4) Zaman bize göstermiştir ki Rızalı toplumlar Rızalı gelecekleri tüm canlarla güçlendirebilir. Ebul Vefa’yı, Mevlanayı, Şemsleri, Baba Tahirleri, Yunusları, Pir Sultanları, Hacı Bektaş Veli’yi, ocakları, kutsal mekanları ile halkın kendi kendini yönetme gücünü tüm tarihi birikimi ile başarmış Anadolu ve Mezopotamya mirasını taşıyan halklarız. Hakk Deryası birlik makamıdır. Birlik külli candadır. Nefis iktidarları değil Rıza toplumlarıdır arzuladığımız.

Türkiye halklarının demokratik ısrarını kutluyoruz. Halkların tecihini olgunlukla karşılama gücünü Demokratik Türkiye’nin önünü açacak en olgun yaklaşım olduğunu belirtiyoruz. Mazlum çaresiz, mekan rızasız, zaman sahipsiz değildir. Xızır yardımcımızdır.”

Bu haber 384 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..