Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / HDP Dersim Gençlik Meclisi kuruluşunu deklare etti

HDP Dersim Gençlik Meclisi kuruluşunu deklare etti

16 Haziran 2019, 20:02

“Her türlü kültürel soykırım politikalarına, erk zihniyet anlayışına, ekolojik talanlara ve katliamlara, gençliği ve toplumu yozlaştıran her türlü uyuşturucu madde kullandırtma politikalarının karşısında duracağımızın sözünü veriyoruz”

PİRHA – Halkların Demokratik Partisi Dersim Gençlik Meclisi kuruluşunu ilan etti. Yapılan açıklamada, “Her türlü kültürel soykırım politikalarına, erk zihniyet anlayışına, ekolojik talanlara ve katliamlara, gençliği ve toplumu yozlaştıran her türlü uyuşturucu madde kullandırtma politikalarının karşısında duracağımızın sözünü veriyoruz” denildi.

HDP Dersim Gençlik Meclisi, kuruluşunu Dersim İl Örgütü’nde yaptığı açıklamayla ilan etti. Açıklamaya HDP Dersim İl Eş Başkanları Hıdır Çiçek ve Özlem Toprak, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ve çok sayıda HDP’li katılım gösterdi.

“SOYKIRIM POLİTİKALARININ KARŞISINDA DURACAĞIZ”

Gençlik Meclisi adına açıklamayı yapan Dilar Aras, “Tarihe baktığımızda toplumsal sorunların çözümünde gençlik öncü rol üstlenmiş ve topluma yön vermiştir. Ama bugün gençliğin toplumdan koparıldığını açıkça görüyoruz. Kirli ve insanlık dışı baskılara maruz kalıyoruz; bu yönelim ve baskılar yaşamın akışı haline gelmiştir” dedi.

 

 

Aras, “Her türlü kültürel soykırım politikalarına, erk zihniyet anlayışına, ekolojik talanlara ve katliamlara, gençliği ve toplumu yozlaştıran her türlü uyuşturucu madde kullandırtma politikalarının karşısında duracağımızın sözünü veriyoruz ve gençlik meclisimizi ilan ediyoruz” diyerek deklarasyonu gerçekleştirdi.

“68 RUHUYLA YEŞERİP 90’LI RUHLARLA KİTLESELLEŞMEK ANLAMLIDIR”

Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, “Bugün gençler her yerde; meclislerini ilan edip örgütlülüklerini açığa çıkartıyorlar. Faşizmin korktuğu şey budur. Dersim’de katliamlarla yok edilmek istenen bir coğrafyada; doğasıyla, kültürüyle, inancıyla yaşayan bir yerde 68 ruhuyla yeşermeyi 80’li ruhlarla hareket edip ve 90’lı ruhlarla kitleselleşip öncülük rolü alıp örgütlenmesi önemli ve anlamlıdır” diye konuştu.

Açıklama ‘Dersim Tertelesi’ konulu sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

Bu haber 321 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..