Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / İzmir’deki Dersimliler 25. ‘Bahara Merhaba Pikniği’nde buluştu

İzmir’deki Dersimliler 25. ‘Bahara Merhaba Pikniği’nde buluştu

10 Haziran 2019, 09:35

İzmir Dersim Dernekleri’nin ‘Dersim Onurdur Onuruna Sahip Çık’ şiarıyla düzenlediği 25. geleneksel bahar pikniği büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

İzmir Dersim Dernekleri 25. geleneksel bahar pikniğinde bir araya geldi. Çok sayıda Dersimli ve dostlarının katıldığı piknikte üzerinde Seyit Rıza’nın resminin olduğu ‘Zulme Karşı Diz Çökmemeyi Senden Öğrendik’ yazılı pankart asıldı.

Dernek adına basın açıklamasını okuyan Ali Ekber Coşkun, dernek olarak Dersim doğasının ve toplumsal dokusunun bozulmaması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Dersim doğasının maden arama ruhsatları ile talan edildiğine dikkat çeken Coşkun, bu politika ile halkın da sosyal ve ekonomik olarak ciddi zararlar göreceğini işaret etti.

“BAHARIN KALICI HALE GELMESİ EN BÜYÜK DİLEĞİMİZDİR”

Coşkun, “Yakın geçmişimizde ve günümüzde ekonomik ve sosyal tahribatlara yol açan, bir arada yaşam duygumuzu körelten savaş halinin son bulması ve ülkemize kalıcı baharların gelmesi en büyük dileğimizdir. İnancı, kültürü, kimliği reddedilmiş zorla değişime tabi tutulmuş kişi ve toplulukların yaşadıkları toplumlara katacak hiç bir değeri olamaz.” dedi.

 

 

“DERSİM İSMİNE ENGEL KABUL EDİLEMEZ”

Dersim Belediye meclisinin aldığı Dersim tabelasınının asılması kararına karşı geliştirebilen saldırı politikasını tepki gösteren Coşkun, “Ezgilerimizde, sosyal yaşamamızda, öykülerimizde ve bir bütün olarak tarihsel yaşamamızda yer alan Dersim ismini kullanmamızın engellenmesi kabul edilemez” diye konuştu.

“DERSİM KARARINI DESTEKLİYORUZ”

Coşkun ayrıca Temmuz ayında gerçekleştirecek Munzur Festivali’ne güçlü katılım çağrısında bulunarak şöyle devam etti;

“Dersim Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararı sahipleniyoruz. Bu noktada inancımız, kültürümüz birleşerek toplumsal yapımızı güçlü kılmak, geçmişte olduğu gibi divanelerine bile yaşam alanı açan, insani kamillerine saygı gösteren, kadın değerinin farkında ve yaşadığı coğrafyayı inancı ile değerli hale getiren bir toplum olmak durumundayız.”

Piknikte Grup Vengema, Murat Mengir Koan, Çiğdem Taş, İlke Yıldız, Koma Zınar, Mikail Yüksekkol ezgileriyle yer aldı.

PİRHA/İZMİR

Bu haber 336 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..