Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / AABK Yol ve Erkan Kurulu kuruldu

AABK Yol ve Erkan Kurulu kuruldu

27 Mayıs 2019, 13:40

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Yol ve Erkan Kurulu seçimi için genel kurulunu gerçekleştirdi. Oberhausen Cemevi’nde gerçekleşen genel kurulda AABK Yol ve Erkan Kurulu oluşturuldu.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) çatısı altında örgütlü bulunan 10 ülke federasyona bağlı dede ve anaların katılımıyla Avrupa İnanç Kurulu oluşturuldu. Oberhausen AKM salonunda gerçekleştirilen genel kurula ülke inanç kurulunu temsilen delege dede ve analar, AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat, 2. Başkan Mehmet Ali Çankaya, YK üyesi Ali Çağan, cemevlerinden dede ve analar katıldılar.

İnanç kurulu oluşumu çalışmaları, oluşacak tüzük konularında yapılan genel değerlendirmelerden sonra yönetim kurulu oluşumuna geçildi. Genel  talep olarak federasyon inanç kurulu başkanlarının içinde yer alacağı bir yönetim kurulu tüm delegelerin rızalığıyla kabul edildi.

13 kişiden oluşan yönetim kurulunun görev bölümü toplantısında Cafer Kaplan Dede başkan olarak seçildi. Başkan yardımcılığına ise AABF İnanç Kurulu Başkanı Müslüm Kaya Dede ile Nayme Ana seçildi.

 

Ayrıca inanç kurulunun yönetim kuruluna da şu isimler seçildi:

Cafer Kaplan, Müslüm Kaya, Naime Nayman Ana, Yadigar Aslan Ana, Haydar Bilgin, Haydar Buga, Ali Dereli, Halit Şahin, Metin Doğan, Piro Kaplan, Ali Çağan, Seyit Erdoğan.

Bu haber 460 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..