Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Mikail Aslan; Dersim'in adı 'Dersim'dir

Mikail Aslan; Dersim'in adı 'Dersim'dir

26 Mayıs 2019, 10:28

Mikail Aslan, Gökhan Özoğuz'un "Dersim Belediyesi" tabelası değişikliğiyle ilgili açıklamasını eleştirdi. Aslan, "Dersim, bin yıldır bu dağlarda yankılanan bir kılamın adıdır, değişmez" dedi.

Sanatçı Mikail Aslan, Gökhan Özoğuz’un “Tunceli Belediyesi” tabelasının “Dersim Belediyesi” olarak değiştirilmesiyle ilgili paylaşımına yanıt verdi.
Instagram hesabından açıklama yapan Mikail Aslan, “Dersim, bin yıldır bu dağlarda yankılanan bir kılamın adıdır, değişmez. Bir halkın ruhuna, tarihine, varlığına açılan bir kapıdır, değişmez. Sanatçı dediğin bu kapının önünde durur, bu kapının ardını merak eder. Kendini kendisi olarak tarif eden insanları hizaya çekmez, herhangi bir güç bunu yaparsa o güce karşı çıkar, kabul etmez” ifadelerini kullandı.

Sanatın özgürlüğü işaret ettiğini belirten Aslan, şöyle devam etti: “Sanat, bizden önce, bizimle ya da bizden uzakta yaşayanların duygularına saygı duyar, acılarını ilk hisseden, dile döken olur ve bu yolla özgürlüğü, barışı ve insani olanı işaret eder. Dersim’in adı ‘Dersim’dir, çünkü sanat, yani kılam da, stran da, deyir de, türkü de, şiir de böyle söyler, böyle seslenir.”
Gökhan Özoğuz, belediye tabelasının değiştirilmesiyle ilgili olarak, 22 Mayıs yaptığı paylaşımda, “Bir değişim varsa bile kanuni olarak meclisden geçip onaylanması lazım. Bugün tekrar değişecekse meclis kararı ile kanuni yollardan değişir. Yoksa 1935 Tunceli kabul edilmiştir! Ferdi, duygusal karar almalar kaos yaratır” demişti.
(Gazeteduvar)

Bu haber 390 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..