Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim Festivaline katılım çağrısı

Dersim Festivaline katılım çağrısı

14 Mayıs 2019, 16:09

KCDK-E, Dersim Festivalinin tüm Kürdistanlıları temsil ettiğine dikkat çekerek, tecride karşı süren direniş ruhuyla festivale katılmaya çağırdı.

KCDK-E Başkanlık Divanı, Dersim Festivaline ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Dersimliler 24-25 Mayıs 2019 tarihinde Dersim Festivalini kutlayacaklardır. Bizler KCDK-E ve bileşenleri olarak tüm coşkumuzla, Seyit Rıza’nın direniş ruhuyla, Alişer ve Zarife’nin özgür bir Kürdistan’ı yaratma heyecanıyla hem katılım için çalışacak, hem de o gün festival alanında bulunacağız” denildi. Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Dersim Festivali herhangi bir festival değildir. Dersim Festivali ve Dersim adına yapılan her etkinlik aynı zamanda Dersim’de yapılan soykırım ve vahşete karşı da bir duruşu ifade etmektedir. 

Seyit Rıza, yiğit Alişer ve Zarife’nin yaşatılması, onların intikamı soykırımcılardan alınması için onlar adına yapılan ve yapılacak tüm etkinlik ve eylemler tüm Kürtlerin katılması demektir. Bu bilinç ve düşünceyle, zindanlarda ve dünyanın dört bir yanında sürdürülen açlık grevinde bulunan yoldaşlarımızın direnişçi ruhuyla, ‘tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ın özgürleştirelim’ hamlesine öncülük eden Leyla Güven yoldaşımızın bize verdiği inançla Dersim Festivaline katılalım.” Dersim 11. Avrupa Dersim Festivali 24/25 Mayıs 2019 tarihinde, “Dilime, İnancıma, Doğama, Kültürüme, Kimliğime dokunma!” şiarıyla gerçekleştirilecek.  Festival bu yıl da Almanya’nın Frankfurt kentinde Rebstockpark’ta yapılacak.

Y.Özgür Politika

Bu haber 343 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..