Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim’de Deniz, Yusuf ve Hüseyin anıldı

Dersim’de Deniz, Yusuf ve Hüseyin anıldı

07 Mayıs 2019, 09:19

68 gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 47. yıl dönümünde Dersim’de anıldı.

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Dersim’de anıldı.
EMEP’in çağrısı ile Sanat Sokağı’nda gerçekleşen anmaya sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve kurum temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Açıklamayı okuyan Alican Daş, “Yoldaşlar, Denizlerin yoldaşları ve mücadele arkadaşları hepiniz hoş geldiniz! Bugün 6 Mayıs, bundan tam 47 yıl önce, Deniz, Yusuf ve Hüseyin idam edildi. 47 yıl oldu, onların mücadelesi, halka bağlılıkları ve cesaretleri bir gün bile unutulmadı, unutulmayacak! Onları asanlar, idam ipini boyunlarına geçirenler Denizleri asmak çözüm olur sanıyorlardı ancak beklentileri yerle bir oldu! Denizler 47 yıldır yüzlerce binlerce gencin adında, mücadelesinde, kararlılığında, cesaretinde yaşıyor, yaşamaya da devam edecek” dedi.

“BUGÜN DE DENİZLERİ İDAM EDENLERİN TEMSİLCİLERİ İKTİDARDA”

 

 

“Her geçen yıl Denizleri ve mücadelelerini hatırlamak, emperyalizme karşı açıktan ve örgütlü bir savaşımın içerisinde yer almak isteyen gençlerin sayısı çoğalıyor” vurgusunu yapan Daş, “Çünkü 47 yıl öncesinde olduğu gibi bugün de Denizleri idam eden düzenin temsilcileri iktidardalar. Uluslararası sermaye güçleri ve onların yerli işbirlikçileri dünyanın her tarafını yağmalıyor.   Onların yerli işbirlikçileri Türkiye’den Venezuela ve Latin Amerika’ya, Suriye ve Ortadoğu’dan Afrika’ya ırkçı, gerici, mezhepçi savaş politikalarından vazgeçmiyor. Dünya halklarının barış ve özgürlük özlemlerine, yağma, savaş ve sömürüden başka cevap vermiyorlar” diye belirtti.

Daş devamında şunları belirtti:

“Emperyalistlerin yerli iş birlikçisi tek adam yönetimi ve arkasındaki sermaye güçleri, her geçen gün ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokmaya devam ediyor.  Emperyalist savaş politikalarının parçası oluyorlar. Bir yandan “Amerikan emperyalizminin karşısındayız” derken, bir yandan Rusya’yla S-400 füze anlaşmaları yapıyorlar. Bir yandan Venezuela’ya destek açıklamaları yapıyor, öte yandan Türkiye’nin NATO üyeliği ve emperyalist devletlerle olan göbek bağı devam ediyor.”

“ONLARI İDAM EDENLERİN DÜZENLERİN YIKACAĞIZ”

“Üniversitelerde demokratik-özerk üniversite için, liselerde parasız-bilimsel eğitim, sınavsız üniversite hakkı için, mahallelerde yozlaşmaya karşı, işsizlik ve yoksulluğa mahkum olmamak için, fabrikalarda insanca bir yaşam ve insanca bir ücret için, eşit ve özgür bir ülke mücadelesiyle döneceğiz” diyerek çağrıda bulunan Daş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Örgütlenmeye, çoğalmaya, her yerde olmaya, bulunduğumuz her alanda sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Denizlere verdiğimiz sözü tutacağız.
Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadelemizi büyüteceğiz. Kürt , Türk bütün milliyetlerden işçi ve emekçilerin eşit birliğini sağlayarak, onları idam edenlerin düzenlerini yıkacağız!”

 

 

PİRHA/DERSİM

Bu haber 315 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..