Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / AABF Olağan Seçimsiz Genel Kurulu Köln’de yapıldı

AABF Olağan Seçimsiz Genel Kurulu Köln’de yapıldı

29 Nisan 2019, 08:57

Almanya Aleviler Birliği Federasyonu (AABF) Olağan Seçimsiz Genel Kurulu Köln kentinde gerçekleştirildi.

Ezgi Center’te yapılan kurula AABF Başkanı Hüseyin Mat ve yönetim kurulu üyelerinin yanında, AABF’ye bağlı derneklerden delegeler katıldı. Kurulda örgütlenme sorunları ve önerileri konuşulurken, Köln Arena’da yapılacak olan 30. yıl etkinliği ile ilgili geniş bilgilendirme de yapıldı.

Kurulda 30. yıl onuruna bir pasta da kesildi.

Yapılan tartışmaların ardından, kurul sonunda sonuç bildirgesi okundu.

“YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Bildirgede, “Kuruluṣundan bu yana tüm çalıṣmalarını, insanların ortak deǧerlerinin oluşturulmasına ve yaṣatılmasına, eṣit yurttaşlık temelinde, kültürlerin, inançların, dillerin, özgürce yaṣamaları için mücadele eden AABF´miz 30 yaṣında” denildi.

Bildirgede Alevi örgütlenmesinin giderek genişlediği dile getirildi, “AABF Almanya’da göçmen örgütler içerisinde en büyüklerden biri haline gelmiştir. Aleviliǧin yaṣanması ve yaṣatılması için Alman okullarında verilen “Alevilik Dersleri” ve devlet anlaṣmaları kazanımlarımızın en önemli kesitini oluşturmaktadır. 30 yıllık örgütsel yaṣamımızda kurumsal yapımızın içerisinde büyüttüǧümüz, İnanç Kurullarımızla, Almanya Alevi Kadınlar, Almanya Alevi Gençler, Almanya Alevi Üniversiteliler, Kültür ve Sanat Birimlerimizle, Delil Eǧitim Akademimizle, Alevi Cenaze Kollektifi ve şirketimiz ile
Danıṣma Kurullarımız ile örgütümüzün ve tüm muhaliflerin dışa açılan yüzü, penceresi, sesi olan Yol TV ve Alevilerin Sesi Dergisi ile güçlenerek, büyüyerek yolumuza devam ediyoruz” diye belirtildi.

 

 

Bildirgenin devamında ise şu ifadeler yer aldı:

“BİR OLMAK, İRİ OLMAK, DİRİ OLMAK YOLUMUZUN GEREǦİDİR”

Gücümüzü, toplumumuzun birlikteliǧinden, Kerbela’da haksızlık karṣısında Yezit’e biat etmeyen Ṣah Hüseyin’den,“En-El Hak” dediǧi için derisi yüzülen Hallacı Mansur’dan, Nesimi’den, “72 Millete Aynı Nazarla Bak” diyen Hünkar’ın hümanist düṣüncesinden,“Yarin Yanaǧından Gayrı Herṣey Ortaktır” diyen Seyh Bedretin’in paylaṣımcılıǧından, Pir Sultan’ın direniṣinden, haksızlık karṣısında idama giderken “Evladı Kerbela’yız, Bihatayız, Ayıptır, Günahtır, Cinayettir” diyen Seyit Rıza’dan, İdam sehpasında “ Yaṣasın Türk ve Kürt Halklarının Kardeṣliǧi” diyen Deniz’lerden alıyoruz.

Aleviliǧin bu ahlaki anlayıṣı, bu vicdani duruṣu, bu sarsılmaz ve yıkılmaz direniṣi Yol’a-İkrar’a baǧlılığı . Aleviliğin kendine özgü bir inanç olduğunun kanıtıdır.

Bütün bu kirli oyunlara karṣı yolumuzdan ve inancımızdan taviz vermeden, Alevilik kendine özgü bir inançtır. Öyle kalacaktır. Bizler Aleviyiz ve Alevi kalacaǧız.

Aleviliǧi asimile ederek ihanete bulaştırmak isteyen karanlık güçleri ve kapı kullarını tanıyor ve biliyoruz.

 

 

Pir Sultan’ın dediǧi gibi;“Bizim Davamız Kapı Kullarıyla Deǧil, Ol Kapıyladır”

“AKP-MHP FAṢİZMİ YENİLECEKTİR”

Ülkemizde, milli irade diyerek iktidara gelen AKP–MHP faşizmi, ekonomik, sosyal, siyasal olarak Türkiye’yi geliṣtirmesi ṣöyle dursun tam aksine 96 yıllık Cumhuriyetin başta laiklik olmak üzere tüm kazanımlarını yok eden politikaların öncülüǧünü yapmıştır.
Bu ırkçı, gerici, iktidarın, nefret ve kinci dili, CHP lideri sayın Kemal Kılıçdaroǧlu´nu yakmaya ve linç etmeye kadar vardırmıştır.

Komṣu ülkelere ve halklara karṣı düṣmanca tutum, ülke içinde kendi anlayıṣı dışında ki bütün toplumsal kesimleri düşmanlaştırmıştır.
Avukatları iṣkencelerden geçiren, gazetecileri hapse tıkayan, insanları açlık grevinde ölüme terk eden bu faşist anlayıṣı kınıyoruz.

Halkımızı açlıǧa, yoksulluǧa mahkum eden zihniyetin ahlaksızlıǧı, çocuk tecavüzlerinde ve kadına karṣı ṣiddet eylemlerindeki artışta bu çirkin yüzünü göstermektedir.

Bu çirkin ve kirli politikalara karṣı, AABF olarak, tüm demokrasi, eṣit haklar, özgürlük, laik ve demokratik Türkiye için mücadale eden, sivil toplum güçleriyle birlikte olacağız.

“KAZANIMLARIMIZ ARTARAK ÇOǦALACAK”

AABF’mizin bu kadar güçlenmesinden ve büyümesinden rahatsız olanlar bilsinler ki; içeriden ve dıṣarıdan yapılan tüm saldırılar karṣısında, örgütsel birliğimiz tüm saldırı ve yok etme çabalarına karṣı devam edecek, kazanımlarımız artarak çoǧalacaktır.


Pirhaber

Bu haber 420 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..