Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim’i Yeniden İnşa Cemiyeti bir araya geldi

Dersim’i Yeniden İnşa Cemiyeti bir araya geldi

21 Nisan 2019, 08:52

Almanyanın Frankfurt kenti yakınlarındaki Oberursel kasabasında Alevi Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Cemiyet üyesi Dersimliler bu güne değin yapmış oldukları çalışmalarını değerlenirdi.

2004 Yılında Almanya’da bir grup Dersimli aydın, gazeteci, yazar, yurtsever ve işveren tarafından kurulan Dersim’i Yeniden İnşa Cemiyeti yönetim kurulu ve üyeleri bir araya geldi.

Almanyanın Frankfurt kenti yakınlarındaki Oberursel kasabasındaki Alevi Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Cemiyet üyesi Dersimliler bu güne değin yapmış oldukları çalışmalarını değerlenirdi.

Toplantıya, Dersim Tertelesi’nin 82. Yıldönümü nedeni ile AKM salonunda hazırlanan ‘Dersim Köşesi’ nde Çerağların uyandırılması, saygı duruşu ve kısa bir ağıt-kılam seslendirilmesi ile başlandı.

Önümüzdeki sürece ilişkin kısa, orta ve uzun vadeli bir planlama yapan Dersim Yeniden İnşa Cemiyeti, Avrupa başta olmak üzere, gerek uluslararası ve gerekse Dersim coğrafyasına özgün önemli tartışmalar yürüterek bir dizi kararlaşmaya gitti.

Fransa, Belçika, İsviçre ve Avusturya ülkelerinde temsilcilikleri bulunan ve daha çok Almanya da örgütlü olan Dersim Yeniden İnşa Cemiyeti toplantısına önemli şahsiyetler, akademisyen, yazar, iş insanı, gazeteci, sanatçı ve Dersimliler katıldılar.

Dersim Araştırmaları Merkezi ve Dersim Gazetesi’nin mesaj gönderdiği toplantıdda kısa zaman içinde kongre kararı dahil bir dizi önemli kararlar alındı.

Niyaz ve haq lokmalarının pay edilldiği toplantıda Dersim Gazetesi ise standt açtı..

Newededersim

Bu haber 354 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..