Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersimli aileler: Tecrit annelerin gözyaşıdır

Dersimli aileler: Tecrit annelerin gözyaşıdır

19 Nisan 2019, 14:01

DERSİM – Çocukları açlık grevinde olan aileler, tecridin savaş, zulüm ve annelerin gözyaşı olduğunu belirterek, tutukluların talebinin karşılanmasını istedi.

Açlık grevindeki tutukluların aileleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven şahsında başlatılan açlık grevi eyleminin kritik aşamaya geldiğini belirterek, can kayıpları yaşanmadan bir an önce tecridin son bulmasını istedi.
 
‘TECRİDİ KALDIRIN’
 
Ailelerinden Şerife Kılıç (65) ise Elazığ F Tipi Cezaevi’nde bulunan oğlu Barış Kılıç’ın 124 gündür açlık grevinde olduğunu anımsatarak, açlık grevindeki tutukluların sağlık durumlarının kötüye gittiğini söyledi. Anne Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı’na seslenerek, “Tecridi kaldırın, barış gelsin, artık yeter” dedi. 
 
‘TALEPLERİ TALEBİMİZDİR’
 
1 Mart’tan bu yana oğlu Kazım Kıt’ın açlık grevinde olduğunu söyleyen Feride Kıt da, oğlunun Hepatit B hastalığına dikkat çekerek, “Tecrit savaştır, zulümdür, annelerin gözyaşıdır. Çocuklarımızın talepleri haklıdır, onların talepleri bizim talebimizdir. Talepler karşılansın, tecrit son bulsun. 1 aydır rahat uyuyamıyorum. Ölümler yaşanmadan bir an öce adımlar atılsın” dedi. 
 
‘VİCDANLARI VARSA TECRİDİ KALDIRIRLAR’
 
1 Mart’tan bu yana Elazığ Cezaevinde açlık grevinde olan Nihat Kasun’un annesi Bedriye Kasun da gün geçtikçe durumun kötüye gittiğini belirterek, iktidara seslendi. Kasun, “Birazcık vicdanları ve merhametleri varsa tecridi kaldırırlar. Cezaevlerinde yaşananlardan kaygılıyız. Onlar cezaevinde bizler evlerimizde aynı duyguları paylaşıyor ve taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz. Çocuklarımız ölmesin, tecrit bir an önce son bulsun” diye konuştu. 
 
(MA)
Bu haber 329 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..