Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / 'Peri'de Umudu büyütme zamanı'

'Peri'de Umudu büyütme zamanı'

17 Nisan 2019, 11:39

Dersim Mazgirt’e bağlı Peri(Akpazar) Belediyesi Eş Başkanları Orhan Çelebi ve Songül Doğan belediye açılışını gerçekleştirerek göreve başladı. Halkın katılımıyla gerçekleşen açılışta eş başkanlar, kayyumdan alınan iradeye dikkat çekerek umudu büyütme zamanının geldiğini, Peri için çalışacaklarını ifade ettiler.

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Peri Belediyesi eş başkanları Orhan Çelebi ve Songül Doğan, yapılan itirazlar nedeniyle mazbatalarını bugün aldılar.

Seyitli Köprüsü’nde HDP’li eş başkanlar, kurum temsilcileri ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla konvoy gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Peri Belediyesi Eş Başkanı Orhan Çelebi, “Kar, yağmur, çamur demeden büyük bir çalışma yürüttük, mücadele verdik. 1 Nisan’da almamız gereken mazbatamızı bugün alabildik. Halkımızın sabırla bunu beklemesi büyük bir onurdur. Belediyemizi, sizlere ait olanı teslim alıyoruz. Bugünden itibaren Peri’mizi yeniden inşa edeceğiz. Bizimle birlikte yola çıkan, büyük emekler veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“YURTTAŞLARIMIZIN SESİ, EMEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Çelebi, “2143 yurttaşımızın sesi, emekçisi olacağız dedik. Hiçbir yurttaşımızın kaygısı olmasın, hizmetimizi herkese götüreceğiz. Biz eşit ve özgür yaşamak istiyoruz. Bu özgürlüğü el ele vererek büyütmek istiyoruz. Oy veren vermeyen yurttaşlarımızın hepsi aynı değere sahiptir” diyen Çelebi, şunları belirtti:

“Tek bir amacımız var; güzel Peri’mizi hak ettiği yere getirmek. Burada yapacağımız projeler, yatırımlar, üreticimizin ürettiğine sahip çıkmasını ve Peri’mizin daha güzel olmasını sağlayacak.”

KAYYUMUN KOLTUĞU KALDIRILDI

Açılış gerçekleştirildikten sonra kayyumun koltuğunu kaldıran belediye eş başkanları “Belediyemiz, Peri halkının hizmetindedir. Belediyemizde eş başkanlık sistemi olacak. HDP olarak gasp edilen belediyelerimizde kayyumların oturduğu koltukları kaldırma kararımız vardır. Bu karar doğrultusunda kayyumun koltuğunu kaldırdık, iki koltuk koyduk” ifadelerini kullandılar.

PİRHA/DERSİM

Bu haber 336 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..