Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / PSAKD’den Tunçdemir’in duruşmasına çağrı: Songül canımıza sahip çıkalım

PSAKD’den Tunçdemir’in duruşmasına çağrı: Songül canımıza sahip çıkalım

12 Nisan 2019, 08:27

“Biz Songül canımıza dönük olarak gerçekleştirilen bu operasyonun asıl hedefinin bütün bir Alevi örgütlülüğü olduğunu elbette biliyoruz. Gün inancımıza, cemevlerimize, kurumlarımıza, üyelerimize ve yöneticilerimize sahip çıkma günüdür”

PİRHA- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi,  Elazığ’da tutuklu bulunan geçmiş dönem Kartal Şube Başkanı Songül Tunçdemir’in mahkemesine katılım çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Biz Songül canımıza dönük olarak gerçekleştirilen bu operasyonun asıl hedefinin bütün bir Alevi örgütlülüğü olduğunu elbette biliyoruz. Gün inancımıza, cemevlerimize, kurumlarımıza, üyelerimize ve yöneticilerimize sahip çıkma günüdür” denildi.

PSAKD Genel Merkezi, KHK ile ihraç edilen eski PSAKD Kartal Şube Başkanı Songül Tunçdemir’in Malatya 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasına katılım çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada Tunçdemir’e karşı gelişen operasyonun asıl hedefinin bir bütün Alevi örgütlülüğü olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Tutuklanan Songül canımız sadece Alevilerin hak ve eşitlik mücadelesinde değil, emekçi memurların ekonomik ve demokratik mücadelesinden kadın mücadelesine kadar toplumsal ve siyasal yaşamın her alanında zulme karşı ezilen, ötekileştirilen, sömürülen ve dışlanan bütün toplum kesimlerinden yana tavır alan bir duruş göstermiştir. Bu duruşundan dolayı da egemenlerin hedefi haline gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

 

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

“SONGÜL CANIMIZIN DURUŞU EGEMENLERİN HEDEFİ OLMUŞTUR”

Önceki dönemlerde Pir Sultan Abdal örgütlülüğümüzde Genel Merkez Yöneticiliği, Malatya ve Kartal Şube Başkanlığı görevlerinde bulunan Songül Tunçdemir tamamen asılsız ve temelsiz suçlamalarla keyfi ve hukuksuz bir şekilde aylardır cezaevinde tutulmaktadır.

Tutuklanan Songül canımız sadece Alevilerin hak ve eşitlik mücadelesinde değil, emekçi memurların ekonomik ve demokratik mücadelesinden kadın mücadelesine kadar toplumsal ve siyasal yaşamın her alanında zulme karşı ezilen, ötekileştirilen, sömürülen ve dışlanan bütün toplum kesimlerinden yana tavır alan bir duruş göstermiştir. Bu duruşundan dolayı da egemenlerin hedefi haline gelmiştir. Haksız ve keyfi şekilde bir KHK ile çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden çıkarılıp, işinden ve ekmeğinden edilmiştir. Ancak Songül Tunçdemir Pir Sultan Abdal’ın direnişçi duruşunun temsilcisi olan Alevi bir kadın olarak zalimlere asla boyun eğmemiş, mücadeleden asla geri durmamıştır. Bu yüzden emek ve demokrasi mücadelesi veren birçok arkadaşımızla birlikte haksız ve hukuksuz bir operasyon sonucu gözaltına alınıp tutuklanmıştır.

“TUTUKLAMANIN ASIL HEDEFİ ALEVİ ÖRGÜTLÜLÜĞÜDÜR”

Biz Songül canımıza dönük olarak gerçekleştirilen bu operasyonun asıl hedefinin bütün bir Alevi örgütlülüğü olduğunu elbette biliyoruz. Burada açıkça görülmektedir ki Alevi toplumunu korkutup sindirerek Alevi örgütlülüğünden uzaklaştırmanın ve bu şekilde asimile etmenin hesapları yapılmaktadır. Ancak egemenlerin bu kirli hesapları tutmayacaktır. Bizler Aleviler olarak binlerce yıldır her türlü baskıya, zulme ve katliama karşın bugünlere kadar geldik. Doğru bildiğimiz yoldan bedeli ne olursa olsun vazgeçmedik. Hiçbir zulme boyun eğmedik. Haksızlık karşısında susmadık. Baskılar karşısında diz çökmedik. Tehditler karşısında yılmadık. Çünkü bizler Pir Sultan Abdal’ın torunlarıyız. Pir Sultan Abdal’ın inancı, bilinci ve direnci bizim rehberimizdir.

“İNANCIMIZ, KURUMLARIMIZ VE YÖNETİCİLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Bu yüzden bütün halkımıza çağrımızdır; Gelin haksız ve hukuksuz bir şekilde aylardır tutuklu bulunan Songül Tunçdemir’e sahip çıkalım. Gelin 22 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 09:30’da Malatya 5.Ağır Ceza Mahkemesinde buluşalım.  Gün inancımıza, Cemevlerimize, kurumlarımıza, üyelerimize ve yöneticilerimize sahip çıkma günüdür.
Gün birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan! Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz! Songül Tunçdemir derhal serbest bırakılsın! 22 Nisan 2019 Pazartesi günü bütün halkımızı zulme karşı çıkmak için Malatya’ya davet ediyoruz!

Bu haber 444 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..